Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J74a35n 51H92l30e93d77í52k

11. 7. 2015 12:16

příliš mnoho lidí se živí pseudohumanizmem, tam, kde by měl práci kat Mydlář.---  Jsou dvě cesty jak vyvolat patriotizmus, jedna komunistickým násilím a druhá staročeskou láskou k českým kořenům.  Obě metody jsou u cyniků, ironiků a zrádců vyloučeny.  ---  Proto zbývá jen islámská totalita

0 0
možnosti
Foto

Abraham Lincoln řekl "Slabé nelze posílit tím, že oslabíme silné. Nelze vybudovat charakter, vezmeme-li lidem iniciativu. Nelze lidem natrvalo pomáhat tak, že pro ně děláme to, co by pro sebe mohli a měli dělat sami."

0 0
možnosti

"Vezměte si, jakou loajalitu naši předkové pociťovali k První republice, ačkoliv tehdy život rozhodně nebyl žádná procházka růžovou zahradou. Před Mnichovem byli ochotni jít za republiku umírat. Kdybych dnes řekl, že jsem hrdý na svou zemi, tak budu za obecního blázna."

To je hlavne zpusobeno tim, ze nase republika uz neexistuje. Byla znicena proti vuli vetsiny jejich obcanu. Tak se nedivte, ze na jejiho pohrobka lidi nejsou hrdi nebo se za nej dokonce stydi. Mozna se lide stydi i za sebe, ze se dokazali primet k protestu jen v roce 1989, ale v roce 1992 uz ne. Mnozi z tech, kterym v roce 1989 verili je o tri roky pozdeji zradili. Uz jen prijmout tento fakt je pro mnohe lidi problem, protoze to znamena priznat si vlastni chybu.

Jak muze byt clovek hrdy na stat, jehoz existence je zalozena na bezpravi, na vlastizrade?

0 0
možnosti

J41a70n 41R49á97ž

11. 7. 2015 10:53

Člověk bez víry, a to ne nutně víry v Boha, nežije, jen přežívá. Evropané přestali žít, když vše, co tvořilo základ evropské civilizace zrelativizovali. Relativizace základů vlastniho bytí má ve výsledku dekadenci. A dekadentní polečnost ztrácí nárok přežít ve válce s civilizacemi, jejichž základem existence je víra. Může se nám to nelíbit, ale to je vše, co s tím můžeme dělat. Ideál sociální rovnosti, lidských práv a multikulturalismu ještě nikoho před kulkou vypálenou barbarem neochránil.

Američané tím, že dovolili kavárenskym idealistům a intelektuálním snílkům, relativizovat vše, co vytvořilo základ jejich prosperity ( víra, pracovitost, odpovědnost, věrnost vlajce a Ústavě i ochota Ameriku bránit) , už takè započali rozklad jejich společnosti.

1 0
možnosti

Bohužel, tvrdá pravda !! Úpadek Evropy začal už v 19. století. Příčinou je levicová orientace, protože je neufinancovatelná a duchovní prázdnota, v níž je možné cokoliv. Evropané nevěří ničemu, nikomu, dokonce ani sobě. To jsou důsledky ateizace, neboť nevíme, kdo jsme, odkud jsme přišli a co chceme. A teď můžete minusovat.

2 0
možnosti

Evropská civilizace v dějinách už odumřela mockrát a vždycky se vyloupla ještě silnější.

0 2
možnosti

K12a45r37e46l 75A96d36a78m

10. 7. 2015 21:50

Ale to pak poteče hodně krve, zase.

1 0
možnosti

„Sjednocená Evropa je klasickým utopickým projektem, pomníkem marnivosti intelektuálů, programem, jehož nevyhnutelným údělem je krach.“  Margaret Thatcherová v roce 2002

9 0
možnosti

EU je mrtva vetev ve vyvoji lidstva. Bohuzel, v historii bude znama jako "vzestup a pad nabubřelého monstra"...

1 0
možnosti

Asi od 2000 jde Evropa s kopce rychleji a rychleji.

2 0
možnosti

Z66u79z14a94n94a 59V28a29s14s

10. 7. 2015 18:31

Lídri EÚ postavili väzenie z multikulturalizmu, genderizmu, homosexualizmu, pseudohumanizmu, feminizácie, politickej korektnosti a ktovie z akých ešte izmov. Teraz sú paralyzovaní vlastnými sociálnoinžinierskymi nezmyslami a preto neschopní zmysluplnej  akcie. Kým ju totiž prefiltrujú cez všetky izmy, je už dávno pozde.

12 0
možnosti

K69a43r11e42l 32A41d93a74m

10. 7. 2015 19:10

Dokonalá definice.

4 0
možnosti

Naopak je tu výzva k přehodnocení architektury po roce 89, jež byla vlastně stavěna na odborářském socialismu a politicích a bylo potřeba stabilizovat  rozpad socialistického tábora. 

Celkem to byla výzva vytvořit nový rámec Evropy, na sociální solidaritě. Jelikož východní Evropa spíše potřebovala vést, tak se to přetavilo v určité chtěné dítě politiků a tím vznikla architektura sociálního humanistického inženýrství a neproduktivní vzájemná vazba sociálního lidu a k ní politické garnitury jež se držela volebních výsledků ... .

Vzniklo něco obludného byrokratického  jež zadusilo pluralitu ve společnostech, kde prim získala sociální většina, jež nemá altruistické schopnosti a schopnosti ze sebe vytvářet silné politiky, státníky, pozitivní velké osobnosti.

Navíc vedle toho končí velký cyklus a světová architektura a systém poválečného světa jež v dnešních nových podmínkách vlastně blokuje řešení světových problémů, neboť stačí jedno právo veta ... .

Jde o výzvu k vytvoření nového Evropského centra na jiných základech v obrysech Visegradské skupiny, pochopení odpovědnosti Evropy za svůj region a vlastně  vytvoření silné Evropské velmoci jež je odpovědna za svůj region, nikoliv nějaké OSN. Globalizace přechází na civilizační centra.

Děsivý je stav že společnosti nevytvářejí stav pro vývoj velkých politických osobností, státníků, pozitivních osobností společnosti, jež chápou ducha doby, potřebu společnosti a dovedou to rozhýbat.... .

Nemůžeme spoléhat na současnou politickou garnituru, neboť je to jejich dítě a budou o něj byť slepě bojovat.

Tím jak jsou společnosti bez silných pozitivních osobností tak se to bude řešit byrokraticky což povede k silovým řešením na jihu Evropy a upadne do chaosu či občanské války, jestli nedojde k včasné sebereflexi.

4 0
možnosti

Tím vznikne memento a ponaučení jež položí nové základy a ideu pro další cyklus, kde na smetišti dějin bude odesláno náboženství a bude hrát čistě roli lidské volby zdali ... . Dojde ponaučení jak destruktivní je sociální humanistická politika, jež ničí společenské vrstvy, organizmus společnosti kde odlišné podmínky vytvářejí potřeby, chování a jednání a to že člověk k rozvoji své osobnosti potřebuje zvládat životní překážky, jinak stagnuje ... .

Není to nic nového pod sluncem ... .

2 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.