Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Vcelku souhlas, karma, až na 2 věci.

Evidentní je, že ponorku nepotřebujeme ani jednu, alespoň tu plavby a ponořeníschopnou. V případě neočekávané potřeby to vyřeší delší soustředění několika neempatických jedinců v uzavřeném prostoru.

Není pravda, že s 20-ti bojeschopnými tanky velkou parádu nenaděláme. Když najdeme vhodné místo pro přehlídku, aby se mohly vždy po objetí bloku vrátit před tribunu, pak se budou třást všichni váleční štváči.:-)

0 0
možnosti
Foto

... a nabízí se otázka, jestli ta vojna za komančů nakonec nebyla k něčemu dobrá. Navíc - když porovnáme počty bojeschopné techniky tenkrát a nyní, zda jsme tak trochu nerezignovali na obranyschopnost země. Jasně, dá se oponovat vyspělostí zbraňových systémů. náročností jejich obsluhy a složitějším výcvikem, zapojením do struktur NATO, ...... ale i tak mám dojem, že se na armádu (jako atribut nezávislého státu) kašle, a že na to někdy brzo doplatíme. :-P

0 2
možnosti
Foto

Úkolem Česka je dodat jen potravu pro děla, vyřazený válečný šrot zajistí tzv. "spojenci"

0 2
možnosti
Foto

Co to meleš, joudo??? 8-o

2 0
možnosti
JR

J90a66r39a 61R76a94n10k

10. 4. 2015 21:02

V Kanade neni armada obligatrorni, presto se hlasi dobrovolne i divky, nektere skoly naji i vojenske kadety pri skole, je to docela legrace videt maly pluk 14 letych v kiltech, vetsinou pri tom delaji pri skole hudbu b vnejakem bandu a nezda se, ze by byli nestratstni. Devcata pak vetsinou studuji na karieru ve zdravotnictvi, nebo administrative. Faktem je, ze v NAVY se vsichni vyuci remeslum, ktera jim po vystoupeni z army pomha ke slusnym karieram u mesta a ve vsech rekreacnich centrech, kde se da stale neco opravovat na bazenech saunach a podobne, protoze tady ma temer kazda ctvrt sve centrum s bazenem a fitkem. Takze zdejsi duchodci misto hromadnych nakupu a odborarskych sjezdu chodi zvedat cinky, ucastnit se aquafit, yogy, nebo ruznych kurzu jako belly dancing, jazz balet a pod.:-)

1 0
možnosti
MK

M59i75l74a40n 66K43e36s55l

10. 4. 2015 21:56

Byla někdy ta dobrovolnická školní  kanadská armáda někde použita?Proč by se do školní armády nehlásili  holky,vždyť jsou v ní kluci.Čtrnáctiletí vojáci?Tací fungovali v Africe-byli lehce manipulativní byli moc krutí.U nás byli kdysi t.zv.žiškováci -byla to vojenská střední škola.Mnozí z nich,když začali rozum brát byli moc nešťastní.

0 1
možnosti
LZ

Perfektně vystiženo,... karma R^

0 0
možnosti
VV

Nejak jsem z tisku nepochopil jak si to soudruzi poslanci s vladou a stranou predstavujou. Jestli nejsem uplnej blb, a psali o odvodech ale nic o vycviku. tak takovou armadu by mohli poslat rovnou na jatka a bylo by to humanejsi.

Procpak asi vyhravali Nemci na zacatku valky ci Americani v Iraku?

Nakonec i do nas to soudruzi vtloukali, pry tezko na cvicisti, lehko na bojisti.

On uz nakonec Hitler s dorostencema a dedkama vubec nic nedokazal.

1 0
možnosti
Foto

Rozumná úvaha. Byl jsem 2 roky a dva měsíce na vojně. Střelec operátor BVP. Celkem jsem to uměl. Kdyby začal konflikt, k čemu by ten registr byl, když by ti kluci by nevěděli, jak se do těch strojů (uloženek) leze, natož aby to dokázali použít. Jo a chování v bojové situaci, nás ani za ty dva roky nenaučili. Máte pravdu (potrava pro děla), že by jsme jako záložáci byli vhodný terče pro čečenské speciální jednotky.

Přečtěte si diskutéři Nikolaje Lilina. Pěkný jako příprava na případné vojenský manévry.

3 0
možnosti
Foto

Psal jsem to před dvěma dny. Kromě další databáze lidí to s obranyschopností země neudělá vůbec nic. Je třeba to řešit systémově. Výcvik a zbraně lidem. Jinak to bude jen další komedie.

0 0
možnosti
JK

Mj, jste se pustil do problematiky, o niž nemáte nejmenší Ánung. Vaříte z vodyRv

0 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.