Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Mám pocit paneMazale, že jste  vojnu viděl  pouze ve stejnojmenném filmu Vojna a Mír. Povinné odvodyjsou o tom, aby armáda věděla, kolik  mužstvamá podle určitých věkových kategoriích. Povolávání a Přesun odvedenců  mezi věkovými kategoriemi se děje „automaticky“  po dosažení 18-33 , 34- 40, 41-60, tím sevyrovnává Vámi zmiňovaná kondice  v 18  a ve 40 letech. Tyto věkové kategorie, pakrukujou podle  stavu (3 stavy) mobilizace,k určeným útvarům a druhům zbraní . U těch, kteří nebyli odvedení (registr obyvatel), a budou odvedeni  sezakládá evidence (VK a  plech,známka) pakse školí na potřebný druh zbraně,  vykonává prezenční služba.  V případě všeobecné, jde vše od 18 do 60na frontu.  Krom 20 bojeschopných tankůmá armáda tzv. NZ (nedotknutélné zásoby) v nichž je spoj. technika,výstroj, proviant, munice, vozidla, tanky, OT, děla, a další) infomace  o počtech a stavu kontrolují  mez. orgány. Myslím, že se to dá zjistit i nainternetu.

Souhlasím, žekoncepce armády je nulová, z důvodu, že civil tomu nerozumí agenerálové  možná taky ne, nebonechtějí.  Pak-liže jste skeptický k zavedeníbranné povinnosti automaticky, tak se nedivte, že v případě války budete potrava pro děla. Rv

2 2
možnosti
Foto

Nějak Vám nerozumím. Jste Čech? Jestli ano, tak proč nepíšete česky?

Taková snůška nesmyslů, desítky pravopisných chyb....... Zřejmě jste byl za komunistů lampasák....

3 0
možnosti
ZP

bral jsem to hodně na přeskáčku ....ale nesouhlasím ...já jsem byl na vojně , když vzala velká voda prahu a následně vršek republiky a nedokážu si představit , jak by si ti lidé bez nás (myslím základáky )  poradili ...ten vděk těch lidí , nikdy nezapomenu ....takže už jen z toho to důvodu jsem pro .....nehledě na to co dnes z těch mladých roste ....děs ,běs a hrůza ....takže plnou polní a makat ....

3 1
možnosti
Foto

K tomu přece vojsko není určeno. Ano, pravda, může v nouzi humanitárně pomáhat.

2 0
možnosti
AP

Doplnění AZ, kterých je zoufale málo je dobrý nápad. Souhlasím ale i s Vámi, vždyť armáda nebyla za 17 let schopna standardizovat munici..

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.