Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro komouse a dalsi mene chapave: 

kdyz vam Dolfik ukradne penezenku a Pepa ho chyti ale penize vam nevrati, nemate byt Pepovi za co vdecni.

0 0
možnosti
Foto

Tak ta o Karkulce je nyní pohádka, jak nás Američnaé chrání před zlým Putinem.

4 1
možnosti

Znevažující nadpis, v článku sice žádné vyložené lži, ale zamlčená fakta která se nehodí. Typický demagog. Snažíte se vyhrát výběrové řízení na psaní článků pro vládní propagandu?

4 1
možnosti
Foto

Takže první odstavec: západní Spojenci se do dobývání Berlína nehnali, obávali se lidských ztrát a Američané měli ještě na mysli Japonsko.

A druhý odstavec: o prodání Polska se zasloužil především Roosevelt, už jsem o tom tady psal, ten obecně vycházel Stalinovi vstříc i nad rámec nutnosti. Churchill se snažil Polákům pomoci, ale byl na to sám.

Podobné to bylo s demarkační linií, tady zase zabodoval Eisenhower, který byl čerstvě prezidentem a jen potvrdil slib Roosevelta. Svojí roli ale hrálo bratříčkování Beneše se Sověty.

5 0
možnosti
Foto

I74v87a40n 65M22a57r71e26k

27. 3. 2015 17:51

!!"Hrdinský" blog p.Mazale ! Gabčík s Kubišem Opálkou a Valčíkem byli proti Vám ubozí břídilové. Klobouk dolů před Vaší "odvahou" ! 8-o;-(!!

4 4
možnosti

Spíše to vypadá, že jste to jen nepochopil.;-(:-(

6 3
možnosti

Az zde bude zase par postarsich a zapsklych jinochu predvadet svoje 'pindiky' znalostmi toho ci onoho, necht si vzpomenou, ze i za tech spatnych komunistu se mluvilo o

OSVOBOZENI OD NEMECKEHO FASISMU a NACISMU.

Coz se stalo. Nic vice, nic mene. Takze by je, spolu autorem clanku, meli zase schovat do 'slipek'.

6 2
možnosti

Nemecti fasite byli tak vezni v koncentracich ...

1 2
možnosti
Foto

Chcete-li nalézt správnou odpověď Mazale, musíte nejprve definovat pojmy. Stanovte si tedy co jesto to OSVOBOZENÍ a co tzv. DOBYTÍ území. Chcete-li někoho OSVOBODIT, musíte nejprve DOBÝT území na kterém dotyčný řije. Bez dobytí tedy není osvobození. Stalin toto území tedy musel nejprve DOBÝT a to se mu povedlo. Ti, kteří nepovažovali režim Adolfa Hitlera za svůj, pak byli tímto dibytím zároveň i osvobozeni. Ti, kteří se s režimem Hitlera identifikovali pak logicky osvobozeni nebyli.

7 5
možnosti

Velmi zajimave . V roce 1989 tedy lide dobyli Prahu a Ceskoslovensko.

3 1
možnosti

Dekuji za jasny a ne moc chytry (hloupy) nazev clanku. Usetril me cteni dalsiho, o kterem nepredpokladam, ze by vykrocilo z ramce samotneho nazvu.

3 2
možnosti
Foto

Souhlasím s vámi až na to, že se u nás od roku 1945 nejednalo o okupaci. Okupace nemuí být vojenská. Může být i politická. To, co se u nás od roku 1945 dělo bylo plně v režii SSSR. Tehdejší KSČ v čele s Gottwaldem plnila  vše, co jim bylo z kremlu uloženo. Hlavní roli nehrál Gottwald,  ale Slánský a proto musel zemřít. Stejně tak se nejednalo o demokracii. Byl umlčován  jakýkoliv protest. KSČ  měla pod sebou jak  bezpečnostní složky, tak i armádu a k tomu Lidové milice. To, že ministr obrany Svoboda byl údajně nestraník, byl podvod. Ten  v roce 1969 s bezelstnou tváří v televizi přiznal, že od Buzuluku byl členem KSČ, ale na pokyn Stalina to bylo  přísně tajné. Umlčet opozici bylo jednoduché, stačilo když KSČ dala pokyn, aby ve Štěstí se přestal dodávat novinový papír, pro opoziční noviny.

7 1
možnosti
Foto

Válečný stav byl v ČSR ukončen dnem 31.12.1945.

2 1
možnosti
Foto

Zrovna takto bychom mohli znevažovat všechno, protože nic není dokonalé a stoprocentní. Listopad 89 nás zbavil vlády komunistů, přinesl svobodu slova, pohybu, ale současně se dostali k moci mafiáni, zloději a podvodníci a ti nás připravili o stovky miliard. Přesto bych nechtěl zpět a jsem rád, že jsem se toho dožil. Zrovna tak by bylo možné se ptát pamětníků Února, co bylo lepší. Zda Protektorát nebo život s komunisty.

5 2
možnosti

Teď je otázkou, jestli ti mafiáni, zloději a podvodníci už tu nebyli i předtím a připravovali nás o miliardy.

6 1
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.