Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

M79i93l20a30n 68B49í94l92e45k

21. 7. 2015 19:19

Souhlas. Bohužel při divokém odsunu nešlo jen o "lidovou spravedlnost"; velkou úlohu hrál tehdy čs. stát  - nikoli, že by snad organizoval "excesy", ale zaúkolováním represivních složek (čs. armáda prováděla až do konce roku 45 nelegální vysídlování namísto udržování pořádku) vytvořil podmínky pro mnohá bezpráví...

0 0
možnosti
TT

Musím oponovat. Komunista nejsem, ale s věčným omlouváním Sudeťákům nesouhlasím. Omluvil se dostatečně V.H. v lednu 1990, který za to byl navržen na mírovou nobelovku.-  A proč nesouhlasím? V Německu jsem byl doma a pořád tam nemám myšlenkově dál než třeba do Prahy. A vím, že potomci Sudeťáků tam tvoří komunitu extremistů, kterou se zakazovat nikdo netroufne, a že pokud potkáš někoho v Německu, kdo tě bez důvodu slepě nenávidí, tak to bude s vysokou pravděpodobností potomek Sudeťáka. Kromě toho gesto vedení jejich spolku, vzdát se majetkových nároků, je pouze gestem, stačí si pročíst sudeťácký blogy, kteří Posselta kvůli tomu dnes řadí mezi zrádce národa. Ne, sudetoněmecký problém není historie.

6 2
možnosti
VV

Je, povezte nam o tom neco konkretne. KDE jste tam tedy zil nebo zijete, kolik sudetaku jste tam potkal a proc vas nenavideli? 

Ja vidim mnohem vetsi Problem v tech vecne vcerejsich.

2 4
možnosti
Foto

Mám na věc naprosto stejný názor jako Vy a pana Bělobrádka chválím za jeho odvahu.

Oběma karmaR^

10 4
možnosti
MK

Bělobrádek udělal správnou věc. Pozná se to podle toho, že jí kritizují právě komunisté.

11 1
možnosti
Foto

Bělobrádka lze kritizovat jedině za to, že nedokázal získat pro tento svůj akt souhlas vlády. Pokud by ho měl a dokázal získat,  naopak by to byl chvályhodný čin.

2 2
možnosti
PK

75 let po válce nelze věčně vykopávat "válečnou sekeru". Jen si vždy uvědomím 2 věci:

- Sudeťáci nikdy nefandili Československu - chtěli k Německu, Rakousku, nebo mít samostatné župy.

- kdyby měli- resp. ta bavorská část - v čele opravdového borce a  ne Posselta, tak by ten sudetský problém vypadal jinak. Věčné domáhání se majetkových nároků věci nezlepší.

4 3
možnosti
VV

Vy o tom asi moc nevite, ze pisete takoveho veci.

4 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

5 0
možnosti
VK

Podle diskuse- komunisti a kremlini jedno jest.

8 1
možnosti
KV

K90a25r42e69l 70V15o70v25e44s

21. 7. 2015 16:42

A na druhé straně přispěvatelé od protektora Šapitó.

0 7
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.