Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už když přímou volbu poslanci horkou jehlou spíchli, upozorňoval jsem M. Němcovou, předsedkyni Sněmovny, že je třeba přesně vymezit presidentské kompetence, že nestačí přepsat v Ústavě jeden zákon. Neobtěžovala se ani odpovědět. 

Po druhém kole voleb jsem vypracoval analýzu (hospodářskou i právní) nedodržení volebního zákona prakticky všemi kandidáty. Na vědomí předsedkyni Parlamentu a předsedovi Senátu. Bez odpovědi.

Máte stále ještě pocit, že žijeme v demokracii a zdrojem nejvyšší moci jsou občané??? V nejlepším případě žijeme v partokracii a toto je jen očekávatelný důsledek.

4 1
možnosti
Foto

Měl jste se obrátit na komunisty.

Třeba by Vám dali za pravdu.

0 1
možnosti
VD

V roce 1948 mohl Beneš na nějakou dobu zabránit komunistickému převratu, kdyby udělal to, co Zeman, tedy odmítl přijmout demisi.

0 0
možnosti
Foto

Neplatný argument. Už dávno byl (a dobrovolně) ve vleku Moskvy.

5 1
možnosti
JS

Obávám se, že pouze naivně žvaníte.

8 5
možnosti
JM

Prezident republiky

a) jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi,

b) svolává zasedání Poslanecké sněmovny,

c) rozpouští Poslaneckou sněmovnu,

d) pověřuje vládu, jejíž demisi přijal nebo kterou odvolal, vykonáváním jejích funkcí prozatímně až do jmenování nové vlády,

e) jmenuje soudce Ústavního soudu, jeho předsedu a místopředsedy,

f) jmenuje ze soudců předsedu a místopředsedy Nejvyššího soudu,

g) odpouští a zmírňuje tresty uložené soudem a zahlazuje odsouzení,

h) má právo vrátit Parlamentu přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního,

i) podepisuje zákony,

j) jmenuje prezidenta a viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu, k) jmenuje členy Bankovní rady České národní banky. Tak nějak nevím, kdo momentálně šíbuje s Ústavou, autore. Je to článek 62, kdyby byl zájem si to dohledat.

7 1
možnosti

A) až j) ovšem platí pouze tehdy, pokud mu to jeho zbytnělé ego dovolí.

0 2
možnosti
JT

Kdyby musel automaticky, tak by nemusel byt. Z toho, ze je, vyplyva, ze do odvolavani muze vnest i vlastni nazor.

13 1
možnosti
MK

....a nato jste autore přišel jak?Vlastní dedukcí?Nikde není řečeno,že "musí přijmout".....zase si vykládáte něco...dle svého názoru,ale bohužel,proti ústavě.

7 5
možnosti
Foto

Ne, chyba je v té Ústavě, protože je vágně formulovaná (naschvál).

2 1
možnosti
JS

Hele mazale kdybys studoval trochu historii tak bys věděl že i Beneš měl problém příjmout demisi ministrů v 1948 ale protože je to Zeman tak si rád do něj kopneš

6 3
možnosti
KS

Havel i Klaus taky zkoušeli hranice ústavy, ale oba se přeci jen v těch mantinelech většinou bez potíží pohybovali. Teď mám ale dojem, že lidem vybočování ze stanovených mantinelů imponuje, protože pravidla porušuje kde kdo. Proč tady jet přikázanou sedmdesátkou, když je tu rovina? Proč nechodit mimo vyznačenou turistickou cestu, když mě tu nikdo nevidí? Proč nekouřit na autobusové zastávce, když mě nikdo nenapomene? Naše společnost prostě je nastavená na porušování pravidel a ještě mu fandí.

4 1
možnosti
JT

Mantinely urcuje Ustava a nikdo z nich nevybocuje. To se je jen nekteri vykladaci snazi posouvat, aby normalni vec vykonanou v ramci tech mantinelu posunuli za.

4 0
možnosti
Foto

Nejde o nic víc než o typické Zemanovo laškování se Sobotkou, které panu premiérovi docela fest leze na nervy.

1 5
možnosti
Foto

Musí mít lepší nervy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.