Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi rozumný, i když asi ne moc populární názor. Na členství v EU jsme vydělali opravdu hodně, a to jsme ani dokázali vyčerpávat dotace, které nám EU dávala. Ano, EU má spoustu chyb, kdy ale v historii lidstva existovalo něco podobného? Osmadvacet nezávislých států se snaží dát dohromady. A z toho, že jde o první podobný pokus, vyplývají i chyby. Brusel nám opravdu nic nenařizuje, všude spolurozhodují i naši zástupci. Sladit představy osmadvaceti členů je opravdu hodně těžké a plné kompromisů. Takže zůstat v EU a výrazněji prosazovat naše zájmy, ale také naslouchat zájmům ostatních. Zejména Němcům se určitě musí hodně zajídat, že do celé EU vkládají daleko více peněz, než z ní dostávají. A Švýcarskem a Norskem nemá cenu operovat. tyto země jsou úplně někde jinde My nemáme velké zásoby ropy ani mocný bankovní sektor, o který by velcí hráči stáli. A vystoupením bychom se už nemohli ani snažit ovlivňovat vůbec nic. Výkřiky, že by nám bylo lépe bez EU, jsou mimo realitu. I s těmi chybami EU.

11 8
možnosti

Souhlasím s tím, že historie nikdy nic takového nezažila.

0 0
možnosti
JR

J84a19r92a 27R13a34n97k

8. 6. 2016 18:41

A k Czexitu se pripoji krome V4 jeste Bulharsko a Rumunsko a bude opet raj, jako tech 45 let predtim:-)

6 6
možnosti
PS

naprostý souhlas. Jeden z mála článků na českém blogerském nebi, který mi mluví z duše.

Až na jednu výjimku - píšete, že většina nesouhlasí s politikou kancléřky Merkel. To by ovšem znamenalo, že nesouhlasí s tím, že se migrace musí zastavit, že se musí zastavit mimo hranice EU, protože se EU nemůže vnitřně rozpalcovat mezi ploty, které jak ukazuje současnot stejně nic neřeší.

Rád bych přiložil link na článek, který zametá s fámou, že Merkel pozvala migranty do EU. Vám za článek pochopitelně karmu R^

http://svobodneforum.cz/koho-doopravdy-pozvala-angela-merkelova-a-za-co-nemuze/

5 3
možnosti
MT

Vy souhlasící, jste masochisti, sebevrazi nebo v něčem jedete ?

4 7
možnosti
JR

J56a78r54a 56R78a84n98k

8. 6. 2016 18:50

Nevim jakym zpusobem se roztrousilo v Evrope, ze je vita a "pojdte k nam, my Vas zveme" neco v podobnem stylu napsalo par medii a pak to jelo. V dobe , kdy se topily deti a zadny z evropskych politiku nereagoval, se predevsim mluvilo o Syrii, jen u nas se psalo o hodnem Assadovi, proste to bylo z Vychodu narizeno. Angela Merekel rekla "Wir schaffen das", my jsme cetli - we will cope. Vsichni meli tehdy dat hlavy dohromady spolu s ni a nemuseli jste sirit nesmyslne famy, uz tehdy mohl prevladnout rozum a spolecne kontrolovat, kdo prichazi a hned vracet.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/nov/08/angela-merkel-refugee-crisis-europe

4 0
možnosti
RS

A co tak pocet uredniku v Bruselu odmocnit a delit dvema. Myslim, ze kdyz neco nefunguje, je to moc velke.

1 0
možnosti
RJ

Dobře si vzpomínám, kdo tady v devadesátých letech nejvíc strašil, jak příšerné dopady bude mít na ekonomiku rozdělení ČSR. Dnes jsou ti tehdejší "straširybkové" nejvíce kovanými eurohujery, neomarxisty a sluníčkáři...

A přitom skutek utek, obě republiky si s rozdělením hravě poradily a jde jim to jen k duhu.

10 2
možnosti
VV

Ovsem vypada to, ze ta slovenska lepe!

2 0
možnosti
KC

Srdce říká pryč od EU, rozum před takovým krokem varuje. EU by nás + ostatní potížisty V4 ráda odepsala a udělala pak vše pro to, abychom tohoto kroku hořce litovali. EU však v této podobě nepřežije. Ze všech špatných řešení je proto pro mne nejpřijatelnější zůstat se zaťatými zuby a pomoci tento života neschopný konglomerát zlidštit nebo odstranit.

0 1
možnosti

Tomu nerozumím - rozum nás varuje a nejpřijatelnější je EU odstranit?

0 0
možnosti
FP

Jaký by byl rozdíl mez vystoupením a zůstáním v EU, Jakým způsobem by nás mohla EU šikanovat kdybychom vystoupili, věřte tomu že obchod je obchod a naše výrobky mají stále jméno. Také by to chtělo pořádnou vládu a parlament který se nebude hádat, pomlouvat jeden druhého kdo víc pije, lže, stará se jen o svoje zájmy a v neposlední řadě chodí do práce to je do parlamentu a komunikuje s lidmi. Potom bychom se nemuseli bát opustit EU. Myslím že katastrofické scénáře nejsou namístě.

5 1
možnosti
Foto

To je skoro až naivní. Nic by nebránilo EU uvalit na naše výrobky cla, kvalita nekvalita.

4 1
možnosti
JR

Vystoupením z EU by se nic nevyřešilo..směrnice musíme přebírat jiank by u nás nebyli investice a vývoz..Švýcarsko tu regulaci spolu s Norskem automaticky přebírá...no a regulace v Norsku je ještě větší než v EU ...sami o sobě jsou ještě radikálnější....takže jakou konkrétní výhodu by to přineslo? USA pohrozili ritánii zhoršením obchodním podmínek v případě Brexitu..hmm

2 0
možnosti
JR

Mám dojem, že čeští eurofobové žijí v jakýchsi romantických představách

1 0
možnosti
VM

"Pro mě je podstatné, že k nám se žádní uprchlíci nehrnou a rozhodně to nevypadá, že by se na tom mělo cokoli změnit"

vy byste mohl být politikem, ti také myslí max do dalších voleb

3 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.