Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Muzi jsou v prumeru racionalni...to jsou zase perly, ;-Dvy ani tady pod tihou emoci nemuzete napsat ani tu pitomost "racionalnejsi". To byste musel zenam priznat racionalitu, ale to proste neprekousnete. Emoce s vami cloumaji.  Priznavat nekomiu racionalitu neni moc racionalni...

Mimochodem k tomu spojeni prave a leve hemisfery...Einstein - mel tuto cast nadprumerne rozvinutou i na zenu. Takze to ne-racionalitu vlastnen vubec nedokazuje.

1 3
možnosti
Foto

Tedy jestli toto zkoušíš i doma, tak chudák Hajek.

0 0
možnosti
Foto

Pan ministr je pirák. Což je genderově vyvážené sprosté slovo.

9 0
možnosti
Foto

P31a63v46e34l 42P41e12c51h

3. 8. 2015 18:02

Sám píšete, že jsme individua a že jsou výjimky jako ženy v politice, tak proč by se to nemělo promítnout do učebnic? Co když třeba v rodině rád vaří táta. V učebnici ale vaří a mele máma, a učitelka se pak zeptá, co dobrého maminka naposledy uvařila. Jak se bude cítit dítě, kterému vaří hlavně tatínek? A když sebere odvahu a řekne, že vaří tatínek, jak na to zareagují ostatní děti? Zvlášť pokud doma slyší u rodičů pomluvy jiných typu "ona doma ani nevaří, musí to dělat on..."?

Genderově vyvážené učebnice se dělají právě proto a vaše úvaha, jakkoliv hezká, je celá shozena uznáním, že jsme všichni rozdílná individua. A tomu musí odpovídat i učebnice.

7 3
možnosti

Nejvyšší čas, aby si Dientsbier nechal uplastikovat silikony. Aby tak nějak vyhověl vlastnímu přesvědčení. Samože jednu černou a jednu žlutou.

11 1
možnosti
Foto

A já jsem myslel, co objevného si přečtu

1 0
možnosti
Foto

Prokletí jménem "gender" je jen jedním ze symptomů dnešní divné doby. Dále máme např. homosexualismus, multikulturu atd. Problém je, že jako relativně bohatá společnost máme spousty lidí, kteří se nudí, nebo jsou jinak nepoužitelní a za (zpravidla) dotační peníze si mohou dovolit ten luxus vymýšlet a prosazovat ptákoviny. :-P

6 0
možnosti
Foto

J21i60ř63í 92R59o16h19a44n

3. 8. 2015 16:27

To je prostě fakt, že kluci i holky jsou prostě jiní - jinak si hrají, mají rádi jiné hračky... V naší rodině děti k ničemu netlačíme, hrají si zcela přirozeně s tím, co mají rády a co se jim líbí.

Na bratrových dětech jadně vidím, že kluci mají rádi auta a pistolky, holčičky zase panenky a šminky. Mému synovci jsou dva roky, ještě neumí mluvit, a fascinuje ho všechno co má kola, tlačítka nebo to umí střílet. Neteř je o něco starší, ale když před ní dame krabici hraček, ignoruje všechna autíčko, kostky a hned vytáhne panenku nebo nějakou plastovou korunku pro princezny.

Za gender studie bych rozdával facky, jenom blbnou dětem hlavu a snaží se nám všem namluvit, že tradiční výchovou děti poškozujeme. Jediným důsledkem neutrální gender unisex výchovy můžou být jenom zmatení jedinci s krizí identity.

21 0
možnosti
Foto

P37a20v90e58l 46P25e82c62h

3. 8. 2015 17:49

Však není nic špatného na tom, že si chce neteř hrát s panenkami, jako většina holčiček. Podstatné je, že ji dáváte na výběr a že by si mohla hrát s autíčky, pokud by se jí zachtělo.

Není nic divného, že se ve škatulce cítí většina pohodlně. Tak přece škatulky vznikají. Škatulky se boří proto, aby nebylo ubližováno té menšině, která do nich nezapadá.

5 1
možnosti
MS

A mně přijde divné, když třeba v Německu taky chtějí všechno gender, ale u marketů jsou parkovací místa určená pro ženy - to má být přece sexistické, nebo?

5 0
možnosti
TH

To je asi pro matky s detmi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.