Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TL

. dubna 1997 - Referendum o vstupu České republiky do NATO je podle prezidenta Havla v podstatě nesmysl. Žádná země při vstupu do Aliance referendum nepořádala, s výjimkou Španělska, které toho pak litovalo. Aliance je vlastně smlouvou mezi státy, a proto není nutné o ní rozhodovat referendem, míní Havel.

0 0
možnosti
JS

Problém je někde jinde. Bývá zvykem přesouvat těžkou techniku ze cvičení nejkratší cestou a po železnici. Takže řada lidí chápe Dragouny jako nátlak na náš stát, aby se stal poslušnějším.

2 4
možnosti
VV

A jak tlaci? Spis ty soudruhy tlaci svedomi.

3 2
možnosti
Foto

J93a47n 92N88e39t70o98p34i20l

18. 3. 2015 16:30

Je to možná paradoxní, ale právě ona hysterie ohledně "Dragounů" mě uklidňuje víc než kdyby žádná nebyla. Je to totiž důkaz, že Západ konečně reaguje tak, jak se to Rusku nezamlouvá a to je dobře. Takže nechť komunisti, ruští agenti a hlupáci, kteří jim věří (i tací se reálně zcela nepochybně najdou), hysterčí a vztekají se nad oním US konvojem. Ve skutečnosti je třeba mnohem více posílit spojenecké svazky aliance. Doufám, že tento jeden konvoj je pouze jakýsi formální začátek obranné strategie proti Rusku, která dá Putinovi zřetelně najevo, aby se nes.al do zemí, do kterých mu nic není. Aliance již udělala jednu chybu v tom, že za spojence nepovažovala Ukrajinu a nepostavila se za ni. Snad už další chybu neudělá. A mimochodem, kdyby tu US Army chtěla základnu, vřele to uvítám. Jen ať komáři prskají.

21 1
možnosti
Foto

O92t17a87k65a60r 62S53e58k54l

18. 3. 2015 17:42

Souhlas. Velká škoda toho radaru. Vlastně by to byla pouze ( pouze podtrhuji) manifestace naší příslušnosti k NATO. Prakticky už byl překonán - není zapotřebí.

Vojenská základna NATO by vůbec nebyla marnou věcí. Nezanedbatelný není ani finanční přínos pro okolí případné základny . Současná situace mně evokuje vzpomínku na léta osmdesátá ,kdy Reagan velice elegantně uzbrojil tehdejší SSSR. Že by ten adorovaný Putin byl stejný ňouma jako Brežněv ? Totiž - na supervysokém postu , kdy mu všichni lžou a nadsazují svoje oborové úspěchy - se snadno ztrácí přehled.

Stalo se to Stalinovi , Brežněvovi a Putin už od toho není daleko. Všechno je to o ekonomii. Krym ani zelení mužíci nejsou levní. Ropa nic moc - no - uvidíme.

5 1
možnosti
JS

Proč tolik hysterie okolo amerického konvoje? Upřímně řečeno já i moji přátelé máme jiné starosti. Starosti každodenního života. Ale aktivisti obou stran bubnují na poplach. Jejich starosti na moji hlavu. :-P

3 2
možnosti
Foto

,,Hysterie kvůli "Dragounům" už jede na plné obrátky"

Souhlas. Se všemi ,,efekty". U mnohých i na mnohé. Od kopřivky po orgazmus;-D

Faktem je, že přes členský stát NATO,čili ČR, projedou jednotky státu NATO,  v rámci nácviku přesunu na delší vzdálenost po vlastní ose. A to z manévrů v pobaltí až na svou základnu v Německu. A vše je řádně legislativně ošetřeno.

A nejde ani o nic více, ani méně8-o;-)

13 1
možnosti
Foto

Já nevím proč imperialisté mají tolik vojáků v cizích zemí.  Asi to bude přirozenost imperialismu což je takový stát dovedený k dokonalosti dle jeho vládnoucí kasty.

3 7
možnosti
VV

Zejo, kam se clovek podiva, vsude samej Rus.

2 1
možnosti
PBR

Víte, s Vaším článkem souhlasím. Ta hloupá hysterie je už vážně za hranou. Ale ten konvoj jasně ukazuje, že zneužít se dá prakticky cokoli. Obzvlášť k politickým útokům. Nejsem jak jistě víte zastáncem americké vojenské politiky, ale v tomto případě chápu, že když jsme jednou spojenci je potřeba prostě pomoci. A pokud je pomoc jen v podobě toho, že tady projede několik desítek vozidel, myslím si upřímně, že je to spojenectví skoro zadara...

9 1
možnosti
JS

Nějak nechápu v čem ta naše pomoc spočívá. Přesun po železnici je levnější a i po silnicích existuje kratší spojení do mateřské základny.

1 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.