Babiš vzkazuje občanům: "Buď budu vládnout nebo si trhněte!"

Andrej se nám pěkně rozpálil - pokud po volbách nebude smět vládnout, tak v té parlamentní "žvanírně" vysedávat nebude! Tomu říkám úcta k demokracii. Ještěže nežádá, aby směl vládnout doživotně. I když toho se možná taky dočkáme.

Babiš je podle mě nejubrečenější politik, kterého u nás máme. Stále se nás snaží dojmout, jak moc trpí tím, že musí v té politice být. A ze všeho nejhorší jsou koaliční partneři, Parlament a všelijaké sáhodlouhé procedury. A ještě Kalousek. Nebýt jich, tak by se to Andrejovi vládlo jedna radost. Teď navrch ještě přišel s fórkem, že si měl předtím říct o víc ministrů, aby ho ve vládě nemohli přehlasovat. Asi mu ještě nikdo nevysvětlil, že vláda je pořád ještě koalice a ne jeho firma.

Ovšem když se mu politika tak příčí, pak nechápu, proč se do ní stále tak dere. Proč místo neustálých litanií a stížností nejde dělat něco lepšího, třeba se kochat zářivými řepkovými lány? Teď ovšem Babiš ještě přitvrdil - pokud nebude ve vládě, tak už dál nehraje! Předpokládám, že všem občanům teď stékají slzy po tvářích. Co bychom si bez něj počali?

Samozřejmě z pragmatického hlediska Babiše naprosto chápu - v opozici nebude mít možnost prosazovat své obchodní zájmy, proč by tedy měl naprázdno vysedávat v poslanecké lavici? Na druhou stranu jsem zatím neviděl politika, který by svou motivaci dával tak okázale najevo. Většina opozičních politiků se snaží aspoň okopávat vládě kotníky a čekat na příležitost v příštích volbách. Babiš dal ale jasně na vědomost, že pokud nebere bank, tak ho politika nezajímá. Inu taky dobře - aspoň víme, na čem jsme.

Paradoxem je, že Babiš vlastně dal svým politickým soupeřům návod, jak se ho snadno zbavit. Stačí, když ho příště nevezmou do vlády, on už pak odejde sám a s ním "odejde" do zapomnění i celé hnutí ANO. Geniální a přitom jednoduché. Už aby to bylo...

Autor: Oldřich Mazal | středa 22.6.2016 16:02 | karma článku: 31,67 | přečteno: 814x
  • Další články autora
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.