Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mluvčí Nejvyššího soudu vlezl do diskuse, kde se to hemžilo rasistickýma urážkama, a sám tam souhlasně přispěl. Jestli je výraz "cikorka" moc nebo málo, je v téhle souvislosti vedlejší. Šámal se ukázal ne jako rasista, ale jako diletant, kterej nechápe, že i po večerech na internetu reprezentuje "Nejvyšší soud" a nemůže proto kdekoli nezávazně plkat jako štamgasti ve čtyřce u piva nebo oslíci na idnes-blogu. Vyletěl plným právem.

9 9
možnosti
PP

P55e53t52r 45P28e95t73r86o59v

15. 6. 2015 20:02

Tak. Jen malá oprava - Šámal je šéf, mluvčí je Knötig.

4 0
možnosti
Foto

Jasně, popletli se mi.

0 0
možnosti
AK

nesouhlasím s Vámi vůbec v ničem :-)

3 0
možnosti
Foto

Musíte na sobě ještě hodně pracovat :-)

4 4
možnosti
JT

Po právu určitě nevyletěl. Diletantismus zcela jistě není "hrubé porušení pracovní kázně" za což je možno někoho propustit na hodinu. Je otřesné, že předseda NS nezná nebo nerespektuje zákoník práce. Navíc ani rozhodnutí soudu jemuž předsedá. Ten totiž rozhodl: "K okamžitému zrušení pracovního poměru z důvodu porušení pracovních povinností (dříve pracovní kázně) zvlášť hrubým způsobem lze podle ustálené judikatury Nejvyššího soudu ČR přistoupit jen tehdy, jestliže okolnosti případu odůvodňují závěr, že se zaměstnancem nelze rozvázat pracovní poměr výpovědí podle ust. § 52 písm. g) zákoníku práce, neboť nelze po zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby zaměstnance zaměstnával až do uplynutí výpovědní doby."

Což je podle mne horší provinění než jakého se dopustil mluvčí.

1 0
možnosti
Foto

Zjevně nemáte šajn o tom, jak se tyhle věci řeší v praxi. Ten pán už není tiskovým mluvčím, byl odvolán z funkce, ale je nejspíš stále zaměstnancem NS. Pravděpodobně je momentálně doma z důvodů překážek v práci na straně zaměstnavatele. Pracovní poměr s ním bude rozvázán nejspíš dohodou. Ale možná se ukáže, že bude moct na NS i dál dělat něco, čemu jeho kvalifikace a osobní ustrojení lépe odpovídá. Třeba řidiče.

1 0
možnosti
JT

Viz má odpověď p. Trojanové.

0 0
možnosti
MT

Pane Tůmo, než se začnete něčím ohánět, nastudujte to pořádně. Okamžité zrušení pracovního poměru jaksi není totéž co odvolání z funkce.:-/

1 0
možnosti
JT

Nebyl jsem u toho (Vy patrně také ne). Musím vycházet z informací, které se prezentují v médiích. Ty to označují za "hodinovou výpověď" případně ztrátu zaměstnání, což není odvolání z funkce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.