Diskuse

Když vystoupíme z EU, tak tady nastane ráj!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma. A nejlepší je, když někteří exoti dávají proti EU za vzor Rusko, kde je byrokracie víc než v Bruselu a naopak svobody daleko méně.

0 0
možnosti

P71e18t14r 68S80k97á66c55e15l

11. 6. 2016 23:11

< Problém je, jestli od vystoupení nečekáme zázrak, který možná nepřijde.>

Pane autore, nikdo nečeká zázraky. Jen tvrdá práce, usilovná snaha vedoucí k prosperitě nás zachrání i bez EU. Byli jsme před EU, budeme i po ní. Podobně jako před rokem 1938 se naši lidé vymaní z vlivu našich tzv. "spojenců". Ti nás v min. století třikrát hodili přes palubu (roky 1938, 1938 a 1990), počtvrté se napálit nenecháme. Proč bychom měli, že?

2 1
možnosti

A v dlouhodobém horizontu bude ta bilance jaká ?

0 0
možnosti

To byla reakce na :

Reakce od: Michal SvobodaMichal (9.6.2016 7:32)

Mrkněte na stránky ministerstva financí,ten argument,že od EU bereme víc,než odevzdáváme na daních je například pravda.http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2014/cista-pozice-ceske-republiky-vuci-rozpoc-16906

Autor příspěvek z nejakého důvodu odstranil

0 0
možnosti

Těch 50 států drží pevně pohromadě a tvoří silný stát, který je doposud světovou jedničkou. Tady se navrhuje vystoupit z mnohem volnějšího svazku.

0 0
možnosti
Foto

A jéje, stačí vyjádřit konkrétní stížnost proti EU, a už tu inkvizitor maže příspěvky..

2 1
možnosti

no asi ta stížnost nebyla tak zcela "mládeži přístupná", že?

1 1
možnosti

Frederick Forsyth, autor bestseleru Den pro šakala a dalších k brexitu napsal: „Pro mě je to jednoduché. Chci svou zemi zpět.“ R^:-)

2 2
možnosti

Pan Forsyth si může trhnout nohou. Velká Británie mu nepatří a pokud mu někdo zcizil pozemk, či dům, nechť se obrátí na příslušné soudní orgány.

4 2
možnosti

Je skutečně úsměvné, jak naivně si odpůrci EU malují její rozpad. V jejich představách se EU rozpadne na jednotlivé státy.

Tak tomu nikdy nebude, protože stále existuje velká skupina států, která na pokračování intergrace má zájem. EU se nerozpadne, nýbrž rozdělí, zmenší, zeštíhlí a stane se tím aktivnější a operativnější. Paralely vidím ve vzniku Švýcarska, jehož vznika také provázel počáteční bouřlivé časy.

V lednu tohoto roku se za nezájmu české veřejnosti sešli v Římě ministři zakládajících států EU (N,I,F,NL,B a L) a v závěrečném komuniké zdůraznili ochotu a vůli dále prohloubit spolupráci a intergraci.

Záleží už pouze na ČR, kam chce patřit. Jestli mezi úspěšnou západní část, nebo mezi stále rozhádanou a žárlivě se sledující skupinu států V4. Otázka jiná je ovšem, jestli západní evropské země o účast Česka ještě stojí. Zkušenosti s Čechy zatím moc dobré neudělali.

7 0
možnosti

Cituji: "Zkušenosti s Čechy zatím moc dobré neudělali".

Otázka je, jaké by ty Čechy chtěli mít:

- poslušné, příjímající bez reptání všechna nařízení z EU

- pokorné a sebekriticky uznávající, že jsou sto roků za opicemi a že nutně potřebují výchovu od vyspělé západní části

- toužící po stejné multikulturní společnosti, jaká je ve Francii, Německu, Belgii a jiných státech, protože "tak je to spravne, tak to ma byt".

Děkuju pěkně, to raději půjdu s životní úrovní dolů, ale aspoň nebudu si připadat jako tupá ovce. :-/

6 2
možnosti

Nečekám, že se dostanu do ráje, rád bych se vyhnul EU peklu.

Nic není věčné, ani EU.

Je třeba přijmout možnost, že se unie může náhle rozpadnout aniž bychom chtěli a spíš než na diskuse o tom jestli vystoupit nebo dál skákat jak brusel píská se snažit být co nejvíce svoji a nezávislí a mít otevřená zadní vrátka.

5 3
možnosti

Zapomínáte, že v Bruselu také úspěšně pískáte. Česko patří mezi první polovinu velkých Evropských států, takže jeho podíl na "pískání" je úměrně velký.

2 0
možnosti

Trochu mi to připomíná argumentaci zastánců zlatých socialistických časů. Někdo začne vykřikovat, že " ... za komunistů přece nebylo všecko špatné .... ". Že bylo všechno špatné přitom nikdo netvrdí.

Rozumní zastánci odchodu z EU netvrdí, jak se budeme mít po vystúpení lépe. Uvědomují si, že dojde ke zpomalení hospodářského růstu, můžou stoupnout ceny a dojde ke komplikacím v mezinárodním obchodu. Všechny problémy ale stojí za to, abychom znovu převedli pravomoce a rozhodování na státní úroveň a zohledňovali hlavně naše zájmy. Berte jako fakt, že hodně lidí nevymění národní hrdost za kus žvance.

Samostatné vystoupení Česka je samozřejmě velmi riskantní a nebezpečný krok. Musel by být koordinovaný společně s partnery stejného smýšlení, pravděpodobně V4.

A nestrašte úlevou Němců, že se obtížného hmyzu z východu zbaví. Nejsme pro ně jen levná pracovní síla ale hlavně hodně zajímavý trh a odbytiště pro jejich výrobky.

6 0
možnosti

Kolik má Evropa lidí ? 800 mega ? Kolik ČR ? 10 mega.. Jaká je kupní síla průměrného Evropana ? Jaká je kupní síla Čecha ? To jen tak na okraj ohledně toho , jak je český trh obrovský a jak je super atraktivní.

ČR táhne dopředu automotive průmysl. Tudíž průmysl , kde 90% výrobků končí v zahraničí. Ta auta se vyrábí zde proto , protože to je pro investory zajímavé. Pokud to pro ně zajímavé nebude , nebudou je zde vyrábět. Představa , že rumunský dělník pracující v Dacii je mnohem horší , než český dělník pracující ve Škodě , TPCA či Hyundai je značně naivní.

3 3
možnosti