Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Švýcarsko a Norsko automaticky přebírají unijní směrnice do svého zákonodárství, protože jinak by do EU nemohli vyvážet...takže regulace, hlavně u ekonomiky, kterí je závislá na vývozu do EU a investicích pro EU by zůstala. No a Norsko ukazuje, že je ještě daleko více regulované než celé EU

0 0
možnosti
VV

Jak jste na tento nesmysly prisel? Take to psali v te rocence CIA 1969?

1 0
možnosti
Foto

R^Karma. Dokonalý rozbor.

2 3
možnosti
AL

Velmi rozumný pán s rozumnými názory. Když vystoupíme z EU, nastane ráj na zemi. Stejně jako když potáhneme do Prahy a všecko to tam naházíme do Vltavy. Kterýže populista to před časem takhle vykřikoval?

4 2
možnosti
RJ

Co nejrychleji vystoupit z EU by byla dobrá výhra za podmínky, že zůstaneme v NATO a maximálně posílíme spojenecké (politické a hospodářské) vztahy s USA.

1 3
možnosti
JR

Asi to 1% vývozu a investic z USA nemůže soupeřit s 80% vývozu a investic v EU....to asi fakt posílit nejde...;-D

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím, karma.

Jen ten poslední odstavec, ten si nedokáži představit v zemi, kde si nejsme schopni vyjasnit a shodnout se na interpretaci nedávných dějin (45,48,68,89). V zemi kde je byrokracie, zákonodárci, zákony tak přebujelé, že se v tom jen málokdo orientuje.

Jakou by jsme byli ochotni, či spíše, byli schopni nasadit rychlost? Tu s Německem, v pracovním nasazení a odpovědnosti nebo v témže s Řeckem? Chtěli bychom jen výhody nebo i nějakou odpovědnost?

Nemyslím si, že jasné shody je v dnešní situaci tento stát – národ schopen.

6 2
možnosti

Opravdu nechápu, proč si myslíte, že "nejsme schopni vyjasnit a shodnout se na interpretaci nedávných dějin (45,48,68,89)". Například 45? O ostatních ani nemluvím..

0 2
možnosti
JZ

Taky mě děsí, kolik lidí by bezmyšlenkovitě odcházelo. Je jich spousta, ale ještě nikdo z nich nepřišel s ničím, co by se tím spravilo nebo vyřešilo. Málokdy někdo uvažoval tak krátkozrace a jednoduše, jako v tomhle případě.

A to mi na ní taky vadí první poslední.

6 5
možnosti
Foto

Souhlasím a dal jsem karmu.

Ti uprchlíci se k nám nehrnou, moc se jim u nás nelíbí a tak jsme pro ně stále víceméně jen tranzitní zemí - po uzavření balkánské trasy je i ten tranzit uprchlíků přes naše území takřka zanedbatelný. Merkelová si to s uprchlíky zavařila hlavně doma v Německu a němečtí voliči jí za to jednou nejspíše vystaví účet.

A nesmyslná nařízení Bruselu? My si to často děláme sami a na Brusel se jen vymlouváme. Například takový průšvih s fotovoltaikou jsme si vytvořili sami, nikde okolo nás až tak nesmyslný zákon nepřijali.

10 5
možnosti
VV

To reseni se mi take libi. Meli bychom DB, ÖBB ci SNCF a tady ceske drahy.

1 0
možnosti
SB

Znám hodně euroskeptiků. Jeden se na mne dívá ze zrcadla každé ráno, když se holím. Ale nevím ani o jednom z nich, který by tvrdil, že po vystoupení z EU nastane ráj na Zemi. Já osobně se naopak domnívám, že po rozpadu EU bude mít Evropa hodně starostí, aby uháíjila samotnou existenci evropské civilizace, protože EU se rozpadne teprve v době, kdy příslušné napáchané škody budou do nebe volající.

15 5
možnosti
JZ

Vystoupení a rozpad jsou dvě rozdílné věci. Rozpad je ta lepší varianta...

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.