Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Mě osobně vadí na EU to vyhrožování, když s něčím nesouhlasíme, nařizování co a jak máme atd. Ne, neděláme všechno dobře, ale když o tom rozhodne politik od stolu v Bruselu, utrřený od reality, je to ještě horší. Nemluvě o způsobu řešení imigrantů. Samotné EU dotace dost pokřivily celý trh, podnikatelské prostředí, dělám ve stavebnictví a vím, o čem mluvím.

Nemyslím si, že bychom se odchodem z EU měli mít hůře, nebo lépe. Budeme se mít jinak. Samozřejmě ti žijící z EU penězovodů ne, ale mezi ty valná většina lidí, živících se prací nepatří. My dříve narození jsme zažili diktát komunizmu, Sovětského Svazu a EU se k tomu už dost blíží a dle náznaků si dovoluji tvrdit, že se chystá i přitvrdit.

Tedy. případným odchodem z EU nepřestane zemědělec obdělávat pole a pást ovce, soustružník nepřestane obrábět a zedník zdít. A pokud odejde celý Vyšegrad, zůstaneme i nadále zajímavým trhem pro všechny. A třeba se nám otevřou i jiné trhy.

Odchod z EU neznamená, že přestanou platit ostatní smlouvy o vzájemném obchodu. Možná se zhorší zaměstnávání čechů v zahraničí, ale to přijde tak jako tak, protože si Evropa povolala kvalifikované odborníky z řad imigrantů.

Já bych raději nikoho nestrašil, byli jsme před EU a budeme i po ní. EU, pokud od základu nezmění systém a přístup, tak se stejně dříve nebo později rozloží zevnitř sama. Pak bude zmatek. Pokud odejdeme včas a stačíme uzavřít řádné dohody v rámci Vyšegradu, nebude to tak hrozné.

A prosím, nevyhrožujte ovlivněním Ruska, Putinem a podobně. Jsme členy NATO a vystoupení z něj je proces na 20 let.

2 0
možnosti
JB

Problém je, že Vy i většina národa nyní vidí jen mínusy EU. Když odejdeme, tak začnete vidět i ty plusy a zjistíte, že nad mínusy drtivě převažovaly. Ale už bude pozdě.

3 0
možnosti
LJ

Rozpadne se to na 50 státečků nebo možná i více. Po Brexitu se utrhne Skotsko, a pak i Wales. My taky neudržíme pohromadě. Na Moravě je dost demagogů, kteří operují pražskou byrokracií, tedy pryč od ní. Taky Itálie neudrží pohromadě. A pak se najde silný rafan, který schlamstne jeden pidi-stát za druhým.

4 3
možnosti
RJ

Svatá ty prostoto, a už se našel nějaký ten rafan, který schlamstnul 50 pidi-států severoamerických? :-)

3 2
možnosti
Foto

To uvažování nad možnou změnou EU k lepšímu je ze stejného soudku jako uvažování, že komunismus by byl fajn systém, kdyby v něm ovšem nebyli lidi.

Máte pravdu v tom, že Jourovou jsme si tam nasadili sami, ale taky platí, že čím dál od občanů je jakákoliv instituce tím větší je demokratický deficit. Vývoj by měl jít opačným směrem, co nejvíc pravomocí co nejblíže občanům.

A vždycky platí, že než špatný společný správce, to je lepší žádný správce a každý nechť se stará sám za sebe a nese si taky odpovědnost za svá rozhodnutí.

Jistěže tu nenastane ráj, ale i o tom peklo si tu když tak zavedeme sami a poneseme si důsledky za svá rozhodnutí a ne za rozhodnutí někoho jiného. Nevím jak vy, ale já mnohem lépe nesu škodu, když si ji způsobím vlastní chybou, než když mi škodu způsobí někdo cizí.

7 3
možnosti
PS

Vážený pane, Evropa se zatím ukázala jako velice úspěšný a ve světě uznávaný model sjednocení států.

Tak jako kdysi si musely například i švýcarské Kantony projít obdobím neúspěchů, krizí a vzájemného odcizení, není vždy všechno pouze procházka "růžovým sadem". Teprve v krizi poznáš pravého přítele a tady se státy V4 moc vavřínů nevysloužily. A snad nevěříte, že to Německo, Francie, Hollandsko, Belgie, Itálie a Španělsko těmto státům kdy zapomenou.

3 2
možnosti

Nenastane ráj. Nastane doba tvrdé práce, abychom se jednou měli tak dobře, jako na západě. Nastane doba bez čekání na dotace z nebes. Nastane doba odpovědnosti, samostatnosti a posléze snad i hrdosti a sebevědomí.

11 1
možnosti
VV

Myslite to, co sliboval Vaclav Klaus uz v roce 1990?

5 0
možnosti

Německo s námi jistě nebude chtít přerušit obchodování. Co by z teho mělo? Ale tady už jde o něco úplně jiného.

4 1
možnosti
PS

To vite, že nepřeruší. Proč taky? Ale bude to za úplně jiných podmínek.

A proč si myslíte, že zahraniční firmy tolik investovaly do Čech. Kvůli "zlatým českým ručičkám". To určitě ne.

Kvůli výhodám vnitřního trhu ale určitě ano. No a ty vyprchají stejně rychle, jak zmizí výhoda členství.

6 1
možnosti
HM

Já bych radši , kdyby ČR vystoupilo z V4 ..EU

3 5
možnosti
RJ

Jedině, když se místo toho stane přidruženým státem USA.

0 1
možnosti

Neexistuje jen možnost černá nebo bílá. Hodně euroskeptiků by EU respektovalo, kdyby fungovala jako ekonomické společenství, ne píseček lidí, co v životě viděli práci jen v televizi, ale mají své myšlenky a ty hodlají prosadit.

Brexit či CZexit jsou vynikající příležitosti, jak tlačit na změnu EU. Když budete jako ovce jen přikyvovat a sem tam řeknete "to se mi nelíbí", nic se nezmění.

6 1
možnosti
PS

Záleží na tom, co definujete jako práci ?

Ale jak tak váš příspěvek hodnotím, jsem rád, že éra dělníků na ředitelských místech ve fabrikách je už za námi.

3 1
možnosti

Taky to přeci jen aspoň trošku brání tomu, aby to tady úplně neovládli komunisti a estébácci

3 1
možnosti
Foto

Jako EU tomu brání? To snad nemyslíte vážně. Vždyť EU je plná bolševiků.

4 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.