Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Když někdo v televizi, v pořadu, který není určen k politické debatě, a tedy není nikdo zodpovědný za vyvážený výběr pozvaných hostů k debatě atd., vyjádří svůj politický názor, tak to znamená, že se neférově snaží prosazovat tento svůj politický názor na úkor každého jednotlivého občana, co šanci vyjádřit se v televizi nedostal. To jednoznačně odsuzuji.

7 5
možnosti
TK

Tak si to tak neberte

0 0
možnosti
Foto

I19v33a15n 46M15a91r42e84k

12. 4. 2016 18:50

Možná bych s tím blogem i souhlasil . . . . . . .jen ten výraz "umělci" nějak nesedí . 8-o ;-( Rv

1 4
možnosti
MB

Sorry, ale jste úplně mimo.

1) Problém není v tom, koho kritizují..ani to, že kritizují ...ale to, že zneužívají programu někoho jiného ke svým vlastním proklamacím mimo formát programu (i když věřím, že v tomhle případě toto "vybočení" organizátorům vůbec nevadilo, spíše se s tím počítalo). Když je někdo pozván do třeba pořadu o vaření, nemůže přece toho využít k propagaci autoservisu nějakého rodinného příslušníka.

2) Nechápu vaše přesvědčení, že chválit Zemana je povoleno, zatímco kritizovat zakázáno. Realita je přece opačná? Kritizovat Zemana je IN, chválit OUT.

Dovedete si představit, že by někdo, mimo rámec programu předávání hudebních cen, vystoupil s nějakým prozemanovským prohlášením? To by byl teprve šrumec!

Zneužití přímého přenosu k nějakým politickým proklamacím beru v případě nesvobodné země, kde neexistuje jiná možnost, jak oslovit masově lidi. To považuji za odvážné.

Ale žijeme ve svobodné zemi, kde si každý může pronajmout nějaký bilboard, psát do médií, postavit se někam s cedulí atd.. Nevidím důvod "krást" cizí mediální čas ke svým osobním účelům.

19 6
možnosti
PV

P98a21v59e59l 45V63é95b51r

12. 4. 2016 19:02

Lidé si vůbec málo uvědomují, že herci a zpěváci jsou námezdná síla, která v pořadu, který není jejich, nemá právo dělat to, co si umane, ale to, co jim předepisuje scénář. Jejich povinností je komíhat nohama v rytmu předepsaném scénářem, popř. zpívat, co jim scénář přikazuje, ale pokud začnou vykládat na scéně své politické názory a nebyl-li tento výklad scénářem předepsán, tak to je jakoby soustružník, místo pilné práce na kterou byl najat, šel např. do hospody.

Soustružníkovi za takové jednání přináleží vyhazov, umělci, alespoň podle některých, obdiv.

4 4
možnosti
Foto

Je to zbytečně nafouknutá bublina, ale trochu problém je zneužívání veřejnoprávního média na vyjadřování politických proklamací či vyjadřování se k politikům v pořadech, do kterých toto nepatří.

V tomto se mi líbil při přebírání cen Zlatého slavíka Tomáš Ortel, který určitě mohl pronést něco silně populistického, aby vyvolal emoce, ale zachoval si zdravý rozum, pronesl slušné poděkování a do nikoho konkrétního se nenavážel.

Koller a Dusilová by bez problému mohli svoje prohlášení přednést ve veřejnoprávním médiu v pořadu, který by na toto téma byl určený.

Takto to bylo mimo "mísu", ale nevím proč z toho jak Zemanovi příznivci, tak odpůrci dělají takový problém.

11 4
možnosti
ZH

Já myslím, že to bylo přesně do misy, proto zemanovci kvičej. ;-D

0 1
možnosti
Foto

Odporným zločinem nebyla kritika prezidenta, ale uzurpace veřejného prostoru lstivě několika jedinci. Copak dnes existuje monopol jedné strany na tento veřejný prostor? Tak jako někdy v r. 1969 v živém rozhlasovém vysílání tuším Mikrofóra jeden dotazující na otázku, co přeje, tak odvětil, že odchod sovětských vojsk. Sám jsem to neslyšel, ale bylo mi to sděleno ihned po vysílání důvěryhodnou osobou, tedy maminkou.

Nesmí vadit ani čtení této kritiky z papírku, ale to, při jaké příležitosti se se tak stalo.

8 5
možnosti
PK

P32a12v15e42l 13K34u85l70a

12. 4. 2016 17:49

Lstivá uzurpace, já se picnu :-D:-D:-D

8 2
možnosti

Takže dvě strany se budou navzájem vinit z omezování svobody slova, zatímco většina ostatních se bude buď bavit a nebo zívat.

U obou stran jde většinou jen o zviditelnění a na danou věc z vysoka. Určitě ne u všech. To, že jsem umělec neznamená, že mám jen zpívat. Mohu mít svůj názor a mohu ho prezentovat. Je to tak správné. Je to součást demokracie, stejně jako názory oponentské.

2 0
možnosti
VB

Jen si prezentujte svoje názory ale za své a na správném místě, proč já, poplatník Tv mám naslouchat na zábavném kulturním pořadu politické názory nějaké zpěvačky o které nestpojím? Ať si zaplatí vystoupení kdekoliv, a řekne svůj názor - a ne tam, kde to nepatří - o to tady jde.

5 2
možnosti
ZB

Dusilová a spol mohou mít na prezidenta svůj názor, ale v žádném případě k tomu nemohou použít veřejnoprávní televizi!

5 5
možnosti
SB

Podívejte se, vy příznivci Kollera a Dusilové, co na naši republiku dnes zase bylo uvaleno hlasováním v Bruselu!

A bylo to odhlasováno právě dnes!

Vy byste měli před příštími generacemi českého národa spíše chodit kanály!

Vy se zasazujete o to, aby ten Zeman nakonec před historií čestně obstál, protože vy vytváříte podmínky, že si příští generace řeknou, že je škoda, že takoví Zemanové nebyli ve všech státech EU minimálně ve funkcích prezidenta, premiéra, ministra obrany, ministra vnitra a ministra zahraničí.

Minimálně na těchto pět míst by každá země EU (s výjimkou monarchií, které nemají prezidenta) měla mít svého Miloše Zemana!

5 9
možnosti
JZ

A co to má společného s Kollerem a Dusilovou. To neznamená, že když v uprchlické krizi má Zeman pravdu, že nesmí být za jiné hloupé názory kritizován. Navíc Zeman si může tvrdit, co chce, ale nemá žádné výkonné pravomoci. Silná slova ovšem může pronášet každý.

9 3
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.