Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

No,jo. Kdyby svého času někdo pověsil za koule do průvanu jistého Adolfa, za Mein Kampf. Tak tu nejspíš nemáme ani jeden z dnešních problémů.:-/

2 1
možnosti
OK

Obávám se, že bychom tu dnes měli německého mučedníka, který se postavil za národ a jehož jméno nese leckteré náměstí či ulice.

1 1
možnosti
MP

Proč všichni hned mluví o zavírání. To je v demokratické společnosti až nejzazší mez. Soud může uznat samotné projednávání za dostatečný trest, nařídit omluvu, pokutu (BPI se jistě složí) nebo veřejně prospěšné práce v rozsahu několika desítek hodin.

S nadsázkou : škoda, že ještě nefungují tresty domácího vězení. To by zřejmě hyperaktivního pana Konvičku mohlo naštvat nejvíc ;-).

A zase vážně : jsem zvědav, jak by se u soudu hájil. Laciné zesměšňování subinek a sluníčkářů, stejně jako amatérské psychologické rozbory, by asi moc neuspěly.

Rezumé : p. Konvičkovi žádný trest natvrdo nepřeji. Přeji si debatu ve které budou hrát prim kultivované argumenty. A nemusí to být za účasti soudu.

0 0
možnosti
Foto

Tak zdá se, že i vy vaříte z vody. Pokud mám správné informace, státní zastupitelství s tímto případem zatím nemá nic společného. Policie 18. listopadu sdělila obvinění, to znamená, že bude trvat nějakou dobu, než se s tímto obviněním státní zástupce seznámí a podá nebo taky nepodá obžalobu. Ta obžaloba nakonec být podána vůbec nemusí, pokud zástupce uzná, že ten čin, ze kterého je pan Konvička viněn, není činem trestným.

10 0
možnosti
OK

Zavírat Konvičku za to, co řekl, je blbost. Měl by ale být potrestán. Pokutou a třeba i podmínkou. Říci, že po vítězství jeho strany udělá z muslimů (nebo z cikánů, ze mne či vás a vaší rodiny - to je přece vedlejší) masokostní moučku, je hodně za hranou. Pokud tato evropská země ctí nějaké tradiční  evropské hodnoty, musí se umět tomuto extremismu bránit, byť musí umožnit veřejně protestovat proti islámu, imigraci, nebo i na podporu imigrace.

1 5
možnosti
PV

P32a26v12e82l 37V36é60b41r

25. 11. 2015 16:20

A není to jedno? Islámu se bránit neumíme a jestli někdo někde řekl něco peprného na jejich adresu - za chvíli to bude jedno. A na hrobě budeme mít nápis: "Byli jsme humanisté i za cenu vlastního života!"

3 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.