Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Systém současné Unie je na nic, přišly první dvě vážné krize (Řecko a Sýrie) a hned je vidět, že si každý hrabe na vlastním písečku. Buď vznikne Unie jako federativní a akceschopný stát nebo se zase rozpadne. A bolet nás všechny bude víc to druhé.

0 0
možnosti
PJ

V tom případě by byla lepší ta druhá možnost. První možnost znamená likvidaci národních států, protože evropské elity mají zcela jiné představy než občané národních států.

0 0
možnosti
PV

Názorně se ukazuje, jak celý ten eurocirkus funguje respektive nefunguje. Když je třeba něco udělat co se multikulti sluníčkářům nebude líbit ukazuje se, že je Brusel neschopný naprosto ničeho. Hlavně že má plná ústa řečí o evropské integraci.  Zřejmě v otázce migrantů platí nové heslo: "Všichni za jednoho, každý sám za sebe" nebo možná Všichni na jednoho?

1 0
možnosti
AB

Já si myslím, že pokud SAE poskytlo syřanům téměř miliardu dolarů, aby měli na cestu do Evropy a nelezli k nim, že by se nějaké cesty jejich financování nalezly, aby si situaci vyřešili doma a nemuseli nikam utíkat. Jde jen o společnou vůli států.

2 0
možnosti
Foto

Hlavní příčina současné uprchlické krize je azylová politika Německa. Pokud dospělý azylant v Německu dostává slušné ubytování, jídlo a 300 EUR měsíčně (děti 100-200 EUR), pak není divu - za takovými podmínkami by šel každý český důchodce i mnohý pracující lid!

Kdyby uprchlíci v Německu dostávali pouze to, co jim dávají v uprchlických táborech v Turecku, Jordánsku, Kurdistánu... - tzn. stan, matrace, vodu a jídlo, neměli by důvod trmácet se přes moře, hory a doly.

Pokud se celá EU domluví na jednotných podmínkách pro uprchlíky, které budou stejné, jako v jejich původních sousedních státech, pak celá tato vlna opadne.

10 1
možnosti
JR

J37a74r96a 32R84a12n72k

16. 9. 2015 8:05

Ne, hlavni pricinou je, ze to co zacalo v roce 2011 vsichni ignorovali, nechali Rusko a Cinu vetovat a kdyz se minuly rok v lete dalo do pohybu 4 miliony lidi, najdenou se nekdo probudil?

Quick facts: What you need to know about the Syria crisis ...

http://www.mercycorps.org/.../turkey...syria/quick-facts-what-you-need-know-

1 0
možnosti
VM

V74á58c79l38a82v 58M45a75c81h

15. 9. 2015 22:18

možnosti jsou dvě

- evropa plotů a ostnatých drátů

- akceschopná evropa která se zbaví blbů a neomarxistů ve svém vedení  a vytvoří bezpečnou zónu např. v Libyi

tipuji na první možnost, postupné odloučení visegrádu, větší diversifikaci   ekonomiky ČR (směrem k Číně, Indii, Brazílii, Korei, možná Rusku)

1 2
možnosti
JR

J98a92r53a 34R78a93n74k

16. 9. 2015 8:07

Cinska ekonomie je dole, Brazilska "jak by smet" a Indie ma dost muslimu, kteri se obcas nepododnou s Hindu, ktero Koreu mate soudruhu na mysli?8-o

1 1
možnosti
KC

Krize se vyřeší, ale ne cestou dohody, nýbrž okolnosti samy Evropu k řešení donutí, protože ta je událostmi smýkána, zatímco by je měla aktivně řídit. Nechci být špatným prorokem, ale neprozíravou imigrační politikou založenou na falešné humanitě a nereálné multikultuře si EU situaci natolik zkomplikovala, že je pravděpodobný jak pád schengenu, tak celé EU. Za hloupost se platí v každé době a tentokrát bude procitnutí zvláště bolestivé.

12 0
možnosti
KV

Souhlas, ale radši bych volil tentokrát by mohlo být procitnutí zvláště bolestivé. R^

1 0
možnosti
Foto

Evropská solitarita v rámci Evropy je OK. Nerizikoví imigranti mimo budiž. Africký a asijský islám určitě ne. Sebevražda.

13 0
možnosti
MP

Co je lepší: nedělat nic a nechat proudit davy z Asie i Afriky nebo zadrátovat? První varianta nevylučuje, že by se nemusela použít nakonec i varianta druhá, takže co? Solidarita znamená společný postup hned od začátku prvních projevů problémů a ne že si někteří budou hrát na silné a chytré a až vidí, že jsou v loji, tak hned volat ku pomoci a rozdělování odpovědnosti ty menší a slabší.

12 0
možnosti
Foto

V podstatě ano. Až na to, že se už tady nejedná o komedii, resp. pokud ano, tak má velký potenciál změnit se v obrovskou tragédii celoevropských rozměrů.

A ještě jedna věc - pokud platí poslední zpráva, že Rusko už před lety nabízelo odstoupení B. Asada a Západ to odmítnul (Zde - http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/380692-rusko-uz-pred-lety-nabizelo-odstoupeni-asada-zapad-byl-proti-tvrdi-diplomat.html), pak je to další důkaz toho, kdo má všechno toto strašlivé svinstvo na svědomí!

8 1
možnosti
JR

J16a84r15a 23R74a88n43k

15. 9. 2015 18:00

Problem je odkud tahate ty "odkazy", Rusko v OSN vetuje uz od roku 2011, dodava zbrane Asdadovi, jsou tam uz od roku 1971 a najednou "nabizi";-)

http://www.welt.de/politik/ausland/article145895735/Kaempfen-russische-Soldaten-bald-fuer-Assads-Regime.html

3 3
možnosti
PB

P57e85t41r 92B94r94o12ž

15. 9. 2015 17:02

Nad rozpadlou neschopnou Evropou a s tím - doufám - i ukončením experimentu zvaném Euro ronit slzy nebudu.... Škoda jen, že to bude za takovou cenu ...

15 1
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.