Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P13e68t12r 39D79o67b18r52ý

10. 9. 2015 10:24

Toto je poslední funkční diskuse. Dále PRÝ chybička se vloudila a již se diskutovat nemůže.

0 0
možnosti
SN

:-)....Situace je neřešitelná, pokuste se mi to vyvrátit. Myslíte si, že rozdělením 120 000 uprchlíků exodus skončí? Ba ne! bude pokračovat, bude se sem tlačit možná 10, možná 20 milionů lidí. Jak se bude Evropa bránit? Bude je střílet, nebo trpně přijímat a staneme se vyděděnci ve vlastní zemi! Žádný z těch chytrých a dobře placených nemá, nebo nechce mít o této možné budoucnosti ani potuchy.  R^R^R^

3 0
možnosti
JP

Já bych Německo ani Merkelovou nepodcenoval. Dcera pastora z bývalé DDR udělala kariéru, o jaké se mnohým ani nesní. Velmi inteligentní žena, která zažila na vlastní kůži marast socialismu a navíc vychovávaná na křestanských základech, tedy těch, na kterých náš civilizační okruh stojí. Vypracovala se do svého postu svojí houževnatostí a na rozdíl od našeho Hradu k tomu nepotřebovala ani peníze z Kremlu. Pro mě je ona státníkem ne evropského, ale světového formátu i s tím, že dělá i velké chyby.

K názoru, že intervence USA rozvrtaly ve světě co se dalo....nejsem jejich zastáncem, ale bez toho, že by neukázovaly svoji vojenskou sílu, tak svět ve své nestabilitě by se už dávno propadl do globální války. A pokud bych měl mít radost z intervence Ruska v Sýrii, tak to nemám. Ruské stopy ve světě nepřináší mír, ale válku. Cečna, Náhorní Karabach, Gruzie, Ukrajina. A navíc Sýrie je strategickou oblastí s jedním hnojištěm a dvěma kohouty, co se nenávidí.

1 1
možnosti
DR
MS

Nedá se vše svalovat jen na USA. Patovou situaci v regionu udržují i Rusko a Čína tím, že stojí za Asádem. Světové velmoci hrají v Sýrii betla a doplácí na to její obyvatelstvo a teď i Evropa. :-/

5 2
možnosti
JR

J23a54r52a 50R69a90n75k

9. 9. 2015 16:36

Muj prispevek se neukazuje, ale zkusim pokracovat.

Tak jako se dela tzv. jara v Madarsku a Tibetu (a ze byla krvava), Svycari tehdy prijali pres tisic Tibetanu, nektere jsem pozdeji poznala jako instruktory na horach a sjednou rodinou jsem spratelena uz se 3. generaci i v jejich byvale domovine. Meli jsme Prazske jaro a jak dopadlo. Cely sever Afriky mel moznost diky prichazejici elektrotechnice, turistum a nove se otevirajicim projektum tam, ze se da zit jinak a zrejme si prali kus z toho ve svem zivote take poznat. Nedivim se jim. V roce 2011 doslo k revoluci v Syrii a definitivne do toho Asad nezasahl dobre. Tusko a Cina prehlasovali v OSN veskere vyspele zeme a vetovali po 4 roky, posledni veto minuly rok na jare uz vyvolalo migraci, tehdy to zacalo a mame 4 miliony lidi, kteri se chteji premisti. Jiste jsou mezi nimi asi i vyskoleni islamiste, tak tomu bylo i v dobe studene valky, ze si velmoce posilaly informanty. Urcite i do Svycarska a Kanady tehdy prislo z Ceskoslovenska par takovych:-)

Ale sileni Konvickovcu cele veci nepomuze, naopak. Narody se ted musi domluvit spolecne a potrebuje to rozumne statniky, jako je Kiska aq nepodcenujte Angelu.

2 5
možnosti
JR

J17a88r56a 33R92a91n21k

9. 9. 2015 16:37

Bohuzel se to zaradilo nahoru, misto pod muj prvni....

0 0
možnosti
KP

Obama? Neco udelat?? Toto US veloce vyhovuje. Evropa bude vice a vice neschopna konkurence.

USA si mne ruce a smeje se za bukem.

Cekat od nich pomoc? Jolly good joke.

3 0
možnosti
JR

J79a64r13a 24R36a74n93k

9. 9. 2015 16:39

Nejlepsi joke, vlastne cartoon jsem videla pred nekolika dny: pred kargo lodi se mota maly nafukovaci clun, kapitan vola dolu: Where are you from? Slaby hlaz ze zdola odpovi: Earth.....

0 1
možnosti
JR

J23a59r54a 66R25a54n62k

9. 9. 2015 16:27

Rada ctu Vase blogy a vazim si Vas jako cloveka. Je jasne, ze jsme v horsi situaci, nez byla v letech 70./80., mozna jste jeste nebyl, nebo se nezajimal o politiku, ja v te dobe jeste ve Svycarsku potkavala "kluky", kteri byli asi posledni turnusy do Vietnamu. V zemich za draty se o tom moc nepsalo a pokud ano, tak nejak nepravdive, presto i tehdy i u nas byli lide, kteri vedeli.

V Syrii doslo ke coup pana Asada, tisice studentu a intelektualu sedelo ve vezenich, dochazelo k exodu, Kanada tehdy vzala 60.000, Vietnam pomalu koncil, diky protestum mladych a velke vetsiny tech starsich - matky uz nechtely dostavat slozene vlajky a tela synu v pytlich. Do Kanady prislo 50.000 vietnamcu - boat people, k Vam prileteli ti ze severu. V Iranu doslo k dost krvave revoluci, Chomeiny se vratil z Francie a opet vezeni preplnena, popravy a navrat do doby temna (prectete si autobiografii Shirin Ebadi - prvni zena s Nobelovou cenou, kterou si nesmela jet vyzvednout), Kanada vzala desetitisice Irancu. Australie a USA vzali vyssi cisla. Problem na techto kontinentech je, ze urcita mista nejsou a ani hned tak nebudou moci byti obydlena. Cely stred Australie a sever Kanady.

Mam dalsi exodus a at uz to Buh podelal v Iraku, neda se to svalovat na Obamu.

1 1
možnosti
MR

Zde už nemá cenu se obhlížet a řešit Německo a EU, neboť je zde jasná politická podpora křesťanských demokratů CDU-CSU Merkelová a to samé v EU parlamentu, kde navíc je silná sociální demokracie.

S tím to už nelze nic schopně řešit a EU je pro nás na odpis.

Naše platforma je Visegradská Evropa a vlastní společná politika a vymezení vůči totalitě EU, případně když nás nebudou respektovat tak vystoupit což i ocení naše budoucnost.

Je potřeba přímo pracovat občansky v naší zemí a Visegradské skupině a tlačit na politiky, neboť budou čelit odporu 24 zemí.

Zvláště je potřeba cílit na Sobotku aby necuknul, jelikož je sociální demokrat.

Jinak to už je věc Německa a situace je podobná 30 letům kdy Francie a Anglie strkaly hlavu do písku až zde byl Mnichov, okupace Francie a bitva o Anglii ... .

11 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.