Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K49a59r39e33l 65R45a40d43a

2. 9. 2015 4:35

Rakušáci jsou prostě pomalejší. Zatím jim nedošlo,  že Císařství Rakousko-Uherské, kde Češi museli jen makat a poslouchat,  padlo už  téměř před stoletím. A také, že to císařství padlo díky jejich hloupé politice. Jak je vidět, moc se nepolepšili.

2 0
možnosti
JP

Ale soudruhu...Bereme dotace všemi deseti, nikdo na nás v podstatě nic nechce - diskutovat o 1700 běžencích je směšné - a přesto hrajeme divnou a nedůstojnou roli. Místo abychom byli týmovým hráčem a snažili se problémy  řešit, házíme klacky pod nohy. Zkušenost ze sportu - takové je nejlepší z týmu okamžitě vyhodit.

1 2
možnosti
JH

Většina autorů pomíjí základní fakt. Proč vůbec utíkají do Evropy a obzvlášť do Německa, Británie a Švédska? Před válkou se dá utéct do Saudské Arábie, Ománu, Spojených arabských emirátů, Bahrajnu apod. Je to podstatně blíž a přišli by do známého prostředí. Já odpověď znám, pokud na ni příjdou i další, dejte vědět.

1 1
možnosti
VV

Nic bych do Cech neposilal. Stejne si to panstvo rozkrade mezi sebou.

1 0
možnosti
LN

....v zásadě souhlas...akorát na rychlou pomoc na místě je pozdě...a stabilizace dotčených oblastí bude během na dlouhou trať....takž to okamžitý průšvih nevyřeší....na ten je třeba reagovat hned...a rázně....a hlavně jednotně....

4 0
možnosti
Foto

Souhlas s Vaším .... v zásadě souhlasem.... Jenom : jak jednat , jednotně a rázně ..... to jo , ale JAK ?????

Možná si to ještě neuvědomujeme , ale připadá mně to , že jme na začátku průšvihu , jaký nemá v historii posledního tisíciletí obdobu.

Konec Mayů , rozpad Říše římské .... ?

0 0
možnosti
MP

Tady bych tentokrát ne zcela souhlasil. Ano, hlavní problém je v destabilizaci příslušných regionů a byla chyba je vojensky rozvracet. Ale teď je situace nějaká a je třeba ji řešit akutně u nás. Napravit situaci na místě vzniku problémů bude trvat velmi dlouho a pokud bychom to chtěli vyřešit rychle, museli bychom do Lybie/Syrie poslat velkou armádu, aby to tam uklidnila. A kromě toho, že by už bylo dost těžké prosadit politicky, tak bychom vlastně dělali tu samou chybu - předtím se tam poslala armáda, která to tam rozvrátila, všichni to vyslání armád kritizují, a teď by se ta situace měla napravit tím, že tam paradoxně zase pošleme armádu... (předtím byla chyba, že se tam poslala armáda a teď to napravíme tím, že tam zase pošleme armádu (??)).

Ba ne, ideální a nejlogičtější by bylo zcela uzavřít vnější hranice Schengenu, kdo už prošel  dovnitř, toho nekompromisně odlifrovat nazpět do uprchlických táborů okolo Sýrie, a pomáhat především tam. Vystavět tam uprchlíkům fungující infrastrukturu a zlepšit jejich podmínky tak, aby z těch táborů nemuseli nikam utíkat... Za ty prachy, které už uprchlíci v Evropě stáli, by se toho už dalo vybudovat...

0 0
možnosti
ZB

Pěkný článek,karma.

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.