Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KG

Doporučuji přečíst knížky od MUDr Jana Hnízdila, který dělal lékaře u naší ciklistické reprezentace a dle jeho slov se sport dá dělat buď amatérsky a čistě, nebo vrcholově s podporou dopingu. Ti, co doping vymýšlejí, jsou vždy krůček napřed před těmi, co ho odhalují.

0 0
možnosti
JB

Hezký a výstižný popis stavu - karma ;-)

0 0
možnosti

Pletete dohromady dvě věci.

V atletice jde o rekordy. Určitě. Ve fotbale či cyklistice jde o soupeření. Takže třeba v cyklistice je všem úplně jedno, jestli cyklisté jedou etapu v průměru 43 km/h nenastřelení a nebo 46 km/h nastřelení. Tam jde jen o to, porazit ty ostatní. Zatím ve sprintu na 100 m je ten rekord skutečně v zájmu všech zúčastněných.

0 0
možnosti
JN

K té větě: "Vysokohorská příprava, kyslíkový stan nebo EPO slouží ke stejnému účelu, ale pravidla je posuzují rozdílně." - tak já myslím, že hlavní rozdíl je v tom, že ta vysokohorská příprava či kyslíkový stan na rozdíl např. od efedrinu lidskému organismu nijak neškodí.

A také bych to neglobalizoval na všechny sporty - doping má význam hlavně v silových sportech jako cyklistika, atletika, vzpírání..., ale moc vám asi nepomůže v gymnastice, jachtingu, stolním tenise... Někde vám pak může pomoci částečně, jako třeba v tenise či ve fotbale pro zlepšení fyzičky, ale v těchto sportech je rozhodující především šikovnost.

0 0
možnosti

I v gymnastice či jachtingu Vám může pomoct hodně. 

Cyklistiku bych neřadil mezi silové, ale spíše vytrvalostní sporty, ale to je (bez ironie) jen drobná poznámka.

V tenise či fotbale je fyzička ohromně důležitá. Stejně důležitá jako v cyklistice či atletice. V tenise, když nejste ve správný čas na správném místě, nedokážete zahrát správný úder, ať máte techniku jakou chcete. Taktéž u fotbalu se časy změnily. Technika je důležitá, hodně. Ale v současné době je fotbal strašně atletický. Vidíte na hřišti, v první lize, nejen v české první lize, atlety, kteří mají problémy trefit balon. Ale běhají dlouho a rychle.

0 0
možnosti
PK

Dnes jste se mi líbil, jen bych dodal, že proti mysli jsou mi i případy, kdy de facto koupím černého běžce, dám mu občanství a on mi vyrábí medaile. Třeba Kipketer převtělený za "Dána":-)

4 0
možnosti
JB

Běžné to bylo u sportovců z Ruska - doma jich bylo tolik, že neměli šanci se do reprezentace dostat, tak se stali občany řady "postsovětských" republik, kde zrovna špičkový sportovec chyběl..

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS