Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to vážné, Bělobrádek zřejmě konal na pokyn svého školitele v USA.

2 3
možnosti

Já mám radost, že politici - jako třeba pan Bělobrádek - poznají co nás občany nejvíce pálí a sužuje a tak se tím přednostně začnou zabývat a vyřeší to...Hurááá

3 0
možnosti

Mně ten pan Bělobrádek připadá takový zvláštní. Charizmatu na 1.politickou ligu nemá za korunu, po volbách hned jel na školení do USA v době koaličních sedánek. Možná že je zkušebním králíkem co takové sblížení s Mnichovem udělá a podle toho bude stát postupovat.

3 0
možnosti

Z úst sudetských Němců reprezentovaných bavorským sdružením (jsou i jiná, realističtější) vždy bylo prioritní "vyhnání" a majetky a nikoliv - my jsme vyvolali válku, my jsme pomáhali rozbít Československo, které jsme nikdy nechtěli. Chtěli jsme k Rakousku, Německu, mít samostatnost,  2 sídelní města - Reichenberg a Oppau. Zabíjeli jsme české četníky, vítali jsme Adolfa jak šílení. Kdyby takto vystupoval Posselt a spol. pak by naše česká reakce byla jiná od samého počátku. 

Dnes je doba jiná, Gott sei Dank, Německo není tím nebezpečím jako dřív, stejně jako Japonsko.

Nechci být jízlivý - ale kdyby nebyl odsun tak by se Sudetendeutsche i přes jejich Fleiss a Ordnung v socialistickém ČSSR asi moc nelíbilo:-)

6 0
možnosti

To by byl teprve masakr! Ti by v 50. letech skončili v arbeitslágrech na furt.

3 0
možnosti
Foto

Komunisté mají černé svědomí. Proto kopou.

4 2
možnosti

Není každý, kdo se neplazí před Sudeťáky, nutně komunista. Tohle je vaše hodně zjednodušené vidění světa.

7 7
možnosti

Kdyby se vrah, nebo jeho příbuzní, omlouvali pozůstalým za svůj čin, tak to beru. Ale nedokážu si představit, že se oběť, nebo její příbuzní omlouvaly svým trýznitelům. Závěr si udělejte sami.  Na straně českých občanů bylo více než desetkrát tolik obětí jak na německé. A co se týká odsunu heim in reich? Bylo to vlastně od začátku jejich přání, a to jsme jim vlastně splnili!!

8 1
možnosti
Foto

Tomu člověku nikdo mandát k omluvě nedal. Pokud se přesto omlouvá, pak buď sám vlastnoručně ty lidi vyháněl, nebo blábolí Rv

5 3
možnosti
Foto

,,Dokonce i Posselt už vzdal své snažení o navrácení bývalých majetků."

8-oA což tak toto:

Soud zrušil změnu stanov landsmanšaftu o majetku – Novinky.cz!

 A že by to nebylo p.Bělobrádkovi, ani p. Posseltovi známo?Těžko věřit, žeRv

Ono jedna věc je uctít oběti II.WW, mezi jejichž důsledky bezesporu patří i odsun a tudíž i exesy, ke kterým tehdy došlo, a tam není co řešit, druhá pak, zda šlo toliko o to, potažmo o  čem všem a s kým bylo skutečně jednáno!Rv

5 0
možnosti

J29. 14G75r40o34h

21. 7. 2015 19:27

Bělobrádek nedokázal nic, už prezident Havel se za odsun omluvil,pak byla podepsána česko-německá deklarace. Nevidím důvod se pořád omlouvat.

8 1
možnosti

Mate pravdu. V tom pripade by ovsem take nemecti statnici nemeli pokladat vence v lidicich a das im oberen nacistickeho rezimu.

3 5
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.