Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P52e80t46r 84H44a23l45í93k

20. 7. 2015 22:19

v jednom ma Hollande pravdu. Soucasna EU je parodie na velmoc. Dokaze strasit jen dovnitr, odebrani dotaci, financni vydirani a pod.

Navenek je to o nicem. Ve vedoucich funkcich jsou nevoleni urednici bez rozhodovacich pravomoci. Kazdemu zavaznemu rozhodnuti predchazeji nekonecna jednani Sobotku nebo Babisu bez jakehokoliv vysledku. Nema vojsko, nema rozvedku, jen uredniky. Kdyz se ma neco domluvit v zahranici, musi tam jet Merklova.

Slysel  nekdo, ze by neco krome sankci dojednal Juncker nebo ministryne zahranici EU, genderova bojovnice a komunistka Federica Mogheriniová.

 Kdo o ni cokoliv v posledni dramaticke dobe slysel?

Kdyz uz EU rozvrtala Ukrajinu a chtela ji urvat pro sebe, vypadalo by to jinak, kdyby nekdo zavelel a kdyby se nasledujici dny nad Krymem prohanely Gripeny a vojaci zde cvicili  obranu v mistnimi. Rusove by urcite do konfliktu tak lehce nesli.

Takhle impotentni partyzanstina EU stala Ukrajinu Krym a vyvolala obcanskou valku.

Bohuzel komunisticka EU je zcela neschopna. Jsou 2 cesty, federace nebo rozpusteni, pripadne navrat zakladum, kdy se jednalo o hospodarsky projekt.

Svaz evropskych socialistickych republik je naprosto silena predstava. Komunizmus jiz jednou selhal, proc opakovat chyby. Jsem pro zruseni a vytvoreni noveho hospodarskeho projektu na dobrovolnem zaklade.

0 0
možnosti
PH

P79e51t72r 20H72l19o73c21h

20. 7. 2015 21:46

Závěrem článku jste prokázal, že tématu nerozumíte ani zbla.

O zavedení ve Vašem pojmosloví evropské vlády, fakticky evropské federace se evropská elita snaží neustále velmi pracovitě minimálně od roku 2000 - počínaje Evropskou ústavou, která měla i symboliku (prezidenta, hymnu atd.). Přesto všechny federalizační faktické kroky převzala za pět minut dvanáct lisabonská smlouva (podesaná 2007, těsně před vypuknutím krize schválená ve dvojnásobně demokratickém referendu v Irsku).

Společný parlament již máme, jen se elity zoufale snaží z těch šašků v něm udělat společné evropské demokratické divadélko. A na rozvoj evropské demokracie a stranicekého systému jsou vypisovány EU granty posledních minimálně 10 let. Bohužel se jeho vznik zatím nepodařilo nadekretovat.

Ale úplně nejvíce se vzpouzí bídák evropský lid. Přestože bylo věnováno mnoho úsilí a peněz na jeho objevení a už už měl být se vší slávou představen, okolnosti posledních let jeho inauguraci odsouvají ad acta. Ke zlosti mocných Evropy.

0 0
možnosti
VV

Ja  v tom Problem nevidim. Ostatne USA ma jednu federalni a 50 statnich Vlad. Nemecko jednu Bundesregierung a 16 zemskych Vlad. A funguje Jim to. Tak pric ne Evropskou vladu?

0 0
možnosti
PH

P46e87t35r 50H20l66o38c89h

20. 7. 2015 21:51

Máte pravdu, až na tu drobnou odchylku, že Německo i USA splňuje na rozdíl od Evropy základní nároky kladené na stát - řečeno s klasikem německé státovědy ty premisy zní: Staatsgebiet, Staatsgewalt a Staatsvolk.

Ačkoliv máme ve smlouvách již zakotveno občanství Evroposké unie, ve skutečnosti je pouze prázdným pojmem a zbožným přáním politiků.

A to je důvodem, proč evropská federace nemůže existovat. Tedy alespoň zatím ne.

Vydrží - li současné uskupení  dalších 20 let federalizačních tlaků a jazykové homogenizace, resp. glajhšaltizace a debilního poangličťování, pak se může úspěšně vyvinout common engliš eu nation.

0 0
možnosti
MK

M61i27l60a10n 18K63o10s

20. 7. 2015 20:35

Není blbej co? Paříž/Berlín a s ostatníma zametem. Už aby se to sesypalo......:-)[>-]

0 0
možnosti
DB

Celkem dobrá logická úvaha, jen s tím malým pochybeníčkem, že já nemám na to, abych se hádat s lidmi typu Kalousek. Nebaví mne to. Nevidím žádný požitek v tom, někomu neustále jen dokazovat, jak se mýlí a jak je hloupí, vypočítavý a jakým má zhroucený charakter. A nejde jen o Kalouska. Vemte si třeba senátora Valentu. Bydlí v Monaku, sedí v českém senátu a žije z hazardu. Nějak mi to nejde dohromady. Ale asi jsem pro některé věci ne ten pravý. Život a práce musí člověka bavit. Když to dělá jen tak nějak z donucení, je to bída.

1 0
možnosti
DK

Kluk to myslí dobře....budeme zadluženi všichni "průměrně" pro statistiku. Nicméně by to byl dobrý kšeft pro pár vyvolených, kteří by diktovali...tak ať si Francie řeší své dluhy sama....

2 0
možnosti
JH

J41a21n 93H96l47e18d83í63k

20. 7. 2015 17:30

franc pres Hollande to myslí asi tak, že by se v aréně setkal s druhým rádoby vládcem světa a to samým Putinem asi v boxu, a vítěz by pak převzal zodpovědnost za německá Eura a celou Evropu včetně černých muslímů.-- Domnívám se, že Hollande by vydržel s nadlidským vypětím  tak 20 vteřin a byl by knockoutován a odnesen do Invalidovny ke svému velkému vzoru-- Napoleonovi.  Putinovi nelze upřít, že to s muslímy umí, že si je dokázal koupit a zkrotit, soudruh Kadyrov zatím povely z Kremlu plní vzorně.--- Možná by to dokázal i s 10 miliony přivandrovalců, kdo ví?

2 0
možnosti
RH

Muslimové v Rusku jsou časovaná bomba. Nacionálně-konzervativní režim jim nemůže vyhovovat.

0 0
možnosti
ZV

Z29u54z55a18n10a 56V20a66s47s

20. 7. 2015 17:21

Ak vôľa občanov, napr.vo veci imigrantov v ČR, nedosiahne k vláde, ako by ju akože mali počuť v Bruseli?

1 0
možnosti
JR

J77a43n 24R56á76ž

20. 7. 2015 17:09

Hollande neblouzní. Je to racionální úvaha jak dostat Francii z obrovského průšvihu a udržet si moc. Vnitřní dluh roste o 200mil.Euro ročně, Národní fronta získává stále víc a víc příznivců a očekávají se mohutné střety mezi frustrovanými imigranty a místními.

Takže to je opravdu jediný způsob jak udržet eurokracii u moci.

4 0
možnosti
PK

Hollande, jak jste napsal, začal blouznit, a tady už pomalu, ale jistě děláme z komára velblouda... Od nějakého prvotního blouznění k dosažení nějakého cíle vede velice dlouhá cesta... Ale zkusme si jen v duchu představit, jak by to asi vypadalo v EU, kdyby toto blouznění bylo realizováno... Jednou z možností by bylo, že by v rámci EU vznikl podobný systém, jako v USA... Na vrcholu by byla jakási výkonná moc, což více méně platí již dnes, jen s tím rozdílem, že de facto nikdo za nic nenese odpovědnost (což je špatně). Takto by vznikla jednotlivá "ministerstva EU", v čele každého by byl ministr odpovědný za chod daného úřadu... Pro nás by to přehlednější... Vědělo by se, kde se stala chyba a kdo je odpovědný a odpadlo by alibistické "mi nic, to EU". Každý stát by pak měl svoji "místní vládu", která by se de facto starala o vlastní chod státu, jen s tím rozdílem, že by nesměla přijímat zákony, které by byly v rozporu se zákony a smlouvami EU...  což více méně platí již dnes.  Je velice pravděpodobné, že by tady zaplakali mnozí eurokomisaři, kteří by tímto ztratili své opodstatnění. Pak je tu další možnost, existovala by jen jedna centrální vláda... a na postech vlád jednotlivých států by byl jen jakýsi úředník. Tady by vzniklo, alespoň podle mne, tolik třenic, že je to neprůchodné... Nedovedu si představit, že by Francouzi přijali rozhodnutí ministerstva, kterému by vládl např. Brit... a to nemluvím o tom, jak by asi reagovali jednotlivé státy, kdyby ministrem financí byl Čech... a to si přiznejme, že nejlepší ministry financí na světě má jen naše republika (doufám, že byl z mých slov poznat sarkazmus). 

Suma sumárum... nedělejme si z toho zatím těžkou hlavu. Zatím se jedná o "blouznění" a starejme se až po té, co toto blouznění nabere jakéhosi reálného tvaru... Pak budeme vědět co a jak...

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS