Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

myslím, že EU nemusí nic dokazovat, bandou neschopných a naprosto bezradných nul jsou už dávno

0 0
možnosti
JS

Obama dal kartáč Merkelové. A s Tsiprasem setrval v krátkém soudružském a přátelském rozhovoru zajímací obě strany. Takže se pojede podle amerických notiček.:-):-)

2 0
možnosti
LN

...ba...další prachy půjdou do....výlevky....R^

4 0
možnosti
PK

Mám rád pana Kounovského - dívá se na věci hlouběji. Pokud jde o řecké důchody, tak mě na Krétě překvapilo, že dědkové seděli ve staré Malii snad celý den v kafeteriích či spíše před nimi, popíjeli ouzo a hráli hry. Já v 70 popíjím jen skromně doma. Jen bych dodal, že životní náklady jsou v Řecku - udává se - o min. 25% vyšší než u nás. Takže nelze jen přepočítávat x 27,ev.28.

2 0
možnosti
JH

Bulharsko, stejně jako my i jiní další, bylo zasaženo 40ti letou devastací, proto má tu ubohou výkonnost. Komunismus a reálný socialismus se podepsat musí. Řecko to tak nemělo, ten komunismus a reálný socialismus si zavedlo samo, později. Je jasné, že takto život nefunguje a výsledky se jednoznačně dostavily. EU je opravdu spolek kašpárků. Vemte si jen opakovaná referenda, tak dlouho, než se vynucený výsledek dostavil. Lisabonská smlouva, podle tehdejších pravidel vůbec neměla být zavedena, jelikož několik zemí se v referendech vyjádřilo proti. Jenže musila být zavedena, proto se referenda opakovala, za silné propagandy a kdo ví čeho ještě jiného, až do úplného vítězství evropského socialismu. Toto nemá s demokracií vůbec nic společného. Řecko bude zachraňováno taky až do konečného vítězství, jelikož unijní pohlaváři nikdy nepřiznají porážku svých utopistických ideologií. To tu Evropu nechají raději úplně rozbořit a zlikvidovat.

3 0
možnosti
MR

Problém je  že jde o architekturu která vznikla po pádu železné opony kdy vlastně západ převzal odpovědnost nad Evropou a bylo nutno stabilizovat rozpad východní poloviny Evropy.

Zde někde vznikla myšlenka určité architektury a s ní garnitura politiků, jež vlastně dnes tuto architekturu vnímají jako vlastní dítě.

Tedy jde o rozpad překonané architektury a s ní garnitury politiků jež chtěli vytvořit sociální a humanistickou Evropu na byrokratickém pozadí. Na to některé země nemají schopnosti i mentalitu i klima,  jež vytváří ekonomické bohatství a tím vlastně živý tento proces.

Děsivý je ale odkaz inteligenčně mrtvé Evropy, kdy zde vlastně chybí nové silné altruistické osobnosti, jež chápou ducha doby, potřeby doby a vývoj. Chybí i nová garnitura politiků.

Dnes je to o ose Francie a Německo, kde Francie je zkostnatělá socialistická země jež má hospodářské problémy a Německo má po válce vštípený model solidarity. 

Pak je tu Brusel stát ve státě.

Jak to že nemáme nové politiky jež by nahradili Merkelovou, Hollandeho ... .

Východní polovina Evropy vlastně jen zaměnila Moskvu za Brusel a RVHP za EU, neměla možnost si vychovat různorodé politické a třídní spektrum.

Zde je potřeba posilovat Visegradskou skupiny a vytvořit druhé centrum v Evropě.

Stávající politici jak si nepohřbí vlastní dítě i když už bude ... .

3 0
možnosti
ZJ

Závidím bratrům Slovákům k možnosti přispět chudým Řekům.

Slováci přímo, my budeme platit oklikou.

5 0
možnosti
AK

Především by bylo dobré si uvědomit, že ani premiér Tsipras ani strana Syriza nenesou žádnou vinu na situaci ve které se Řecko před 6 lety ocitlo.

Jaký je výsledek reforem, které byly Řecku naordinovány zástupci věřitelů, EK MMF a ECB?

- mzdy poklesly o 37 %

- důchody se snížily téměř na polovinu

- propustila se třetina státních zaměstnanců

- spotřeba klesla o třetinu

- Řecko zažilo největší a nejdelší ekonomický pokles od roku 1950 ve srovnání s vyspělými zeměmi

Celková nezaměstnanost v Řecku stoupla za posledních pět let na rekordních 25%. Třetina tamních obyvatel žije pod hranicí chudoby.

A zadlužení Řecka vztažené k HDP vzrostlo ze 125 na 175%...

Je skutečně tak nepochopitelné, že se Řekům pokračování velmi bolestné a zcela neúčinné léčby nelíbí a že si ve volbách, jejichž legitimitu nikdo nezpochybnil, zvolili ty, kteří slíbili, že výše uvedené hrůzy nebudou dále prohlubovat? Stejně tak v referendu, které řeklo ne neúčinné léčbě.

3 1
možnosti
ZJ

Důchody radikálně klesly.

Někdy nejsou ani 800 EURO.

1 0
možnosti
JS

Na stesti cela tato komedie dlouho nepotrva. O to se postara na jedne strane Putin a na druhe ISIS s nuklearnim Iranem v zaloze

1 0
možnosti
VM

nadpis článku je protimluv. Jak může banda kašpárků dokázat že bandou kašpárků není?

2 0
možnosti
ZU

To by bylo na Nobelovu cenu. ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.