Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Váš komentář je dobře vystavěný i vypointovaný, bohužel v něm vycházíte ze zcela chybné premisy. Nový zákon o státní službě totiž přináší státním úředníkům tolik nových povinností a omezení, že panují důvodné obavy, aby v budoucnu byl o státní službu dostatečný zájem. Půlroční zkušební lhůta, úřednická zkouška, služební hodnocení, zákaz stávky, možnost přeložení na 60 dní po celé republice bez souhlasu zaměstnance – to nejsou zrovna „benefity“, kterými by stát mohl konkurovat soukromé sféře. Kariérní princip zákon vůbec neuplatňuje a ty „volné dny navíc“, které se budou týkat pouhých 65 tisíc úředníků, jsou zcela v souladu s politikou slaďování pracovního a rodinného života, což není řecká, nýbrž skandinávská a německá cesta.

0 0
možnosti
Foto

Já bych jim ještě zvýšil plat, ale pod podmínkou, že nebudou chodit do práce. A spousta problémů zmizí.

0 0
možnosti
Foto

Dvě slova: vyrovnaný rozpočet

0 0
možnosti
LC

Vydali jsme se klasickou řeckou cestou. Snem každého Řeka bylo pracovat ve státních službách.

1 0
možnosti
Foto

J12a15n 43P19e81c72h87a

9. 6. 2015 20:42

Ano, bude to jako za socíku. Ono to už tak je. Menšina vytváří nějaké hodnoty a většina z nich žije.

3 0
možnosti
LC

Ne že bych chtěl ten socík obhajovat, ani náhodu, ale když jsme ještě byli policejně byrokratický stát, tak policajtů byla ani ne polovina. Úředníků, jen tipuji, též.

0 0
možnosti
PJ

Pěknej, stručnej, výstižnej článek. Karma.R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.