Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Druhý krok, tedy pomoc při stabilizaci afrických států, má jedem malý háček. 

Historie se stále opakuje a ukazuje nám, že v těchto částech světa si musíme vybrat mezi fungujícím státem, který ale není dokonale demokratický a v čele většinou mívá nějakou dost problematickou figuru, nebo snahou o demokracii evropského střihu, která ale většinou vede k ještě většímu chaosu  a výsledky se dostavují za hodně dlouho, pokud vůbec.

0 0
možnosti
Foto

Už tomu chybí jenom karikatura:

Vylidněná mapa Afriky a pak vedle ní Evropy, kde je hlava na hlavě, včetně těch uprchlíků. A k tomu proslov politika: "Otázku uprchlíků jsme konečně dořešili. Z Afriky už nikdo neprchá."

;-)

2 0
možnosti
LC

No co, co, co? Konečně se zařadíme do hlavního proudu. Voliči TOPky se už s celou kulturní frontou tetelí blahem, naši krajinu ozdobí pár minaretů (je to koneckonců docela pěkná architektura) a vy píšete o evropském zoufalství. Když si vzpomenu, jak Klaus lelkoval s podpisem Lisabonské smlouvy, která to kvótování umožňuje, ještě teď se ve mě vaří krev. Konečně budeme dostatečně evropští.

2 0
možnosti
JN

Zlá EU zlá. Ale byli to čeští poslanci co to odhlasovali. ;-)

1 0
možnosti
JR

J44a85n 10R45á89ž

14. 5. 2015 21:15

Vylpadalo nejprve, že EU se rozpadne díky nesmyslům, které plodí EK, pak kvůli Řecku, v poslední době byly hrozbou rozdílné názory na Ukrajinu a sankce Rusku.

To vše se dalo politicky korigovat, ale příliv běženců situaci vyhrotí tak, že se krize dostane mimo pole, kde rozhodují politici a Evropu začnou řídit radikálové, skuteční radikálové ne demokraté jako je Marine LePen nebo Nigel Farage, spíše budou jako Orbán, či Putin. A na to ti šašci, co vládnou v Bruselu už vliv mít nebudou.

0 0
možnosti
BL

Velmi vydařený blog, se zcela famózně výmluvným názvem. Ano, toto je skutečný Mount Everest evropské bezvýchodnosti, to je zároveň též Mariánský příkop naší prosperity a svobody....

(taky dobrý ne ;-))

Dík za blog!!

2 0
možnosti
MP

Dotace jsou v podstatě "ďáblův" nástroj. Stačilo by obchodovat mezi sebou bez diskriminace a vyřešilo by se přirozenou cestou plno věcí. Pokud někdo chce rajčata v lednu, nechť si zaplatí, ale proč by se mělo něčí zemědělství dotovat, aby se ty produkty vozili přes půl kontinentu? To je jen malý příkládek.

Přelidnění by se mělo řešit tam, kde vzniká. Čína se aspoň snaží, ale Afrika?

3 0
možnosti
JM

Již jsem to psal v jiné diskusi. Co si místo kvót na přistěhovalce znovu rozdělit Afriku? Vždyť za kolonií se černoušci měli podstatně lépe než dnes. A sami si prostě vládnout neumí, vrchol jejich umění je devastace hodnot po kolonizátorech. Sami od té doby moc neukázali.

5 0
možnosti
OK

On je v tom taky princip solidarity. Na jedné straně dotace, volný pohyb, na straně druhé pomoc ekonomikám EU v krizi či zemím čelícím enormnímu náporu imigrantů.

Faktem je, že toto řešení je dobré (je-li vůbec v něčem dobré) opravdu jen v krátkodobém horizontu. Hlavní potenciál tohoto fenoménu je snad už úplně poslední šance uvědomit si, že přelidňující se svět se blíží globální katastrofě.

3 1
možnosti
TJ

Solidaritu ovšem nelze nařizovat. Pokud někdo solidární není, můžete ho donutit něco (ne)udělat, ale solidární být nezačne.

5 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.