Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Zajímavý blog. 

Myslím, že genetické manipulace jsou nevyhnutelným následkem toho, že jich jsme schopní. Časem se nutně najde někdo, kdo s tím začne, nedá se tomu zabránit. Dnes bychom neměli před těmito věcmi zavírat oči a připravovat se (duševně a hlavně legislativně) na podobnou evetualitu, abychom pak nemuseli hrát překvapené.

0 0
možnosti

Naše společnost pokud chce přežít do budoucna stejně bude muset na sobě genetickou manipulaci použít (po případě jinou technickou úpravu stejného významu). Protože jsme odstranili přirozený výběr. Vždyť dnes se dožije dospělosti prakticky každý dítě. Ve středověku to bylo třeba jen kolem 30% (tenhle odhad jsem si vycucal z prstu a slouží pouze k podpoření myšlenky).

0 0
možnosti

No dobře,ale nevím, jak to, že se dospělosti dožije každé dítě vadí tomu, aby naše společnost přežila.

0 0
možnosti

Doufám že příroda zasáhne. Nejsme schopni si s dnešním životem poradit a chceme žít do 120ti let? Kdo bude ty miliony důchodců živit? Já spíš věřím že v 3-4 generaci  DNA zmutuje a budou se rodit mutanti. Na jednu stranu zachraňujeme postižené děti, myslím tím děti o kterých víme že budou dosmrti dementní ležáci, A na druhou stranu chceme aby se rodili géniusové. Překračujeme tu pomyslnou tenkou hranici mezi přírodou a námi. My jsme součást přírody, což si nechceme připustit, a proto doufám že příroda zasáhne. Někdy si ale myslím že příroda moc práce mít nebude, protože se povraždíme sami mezi sebou. Člověk si myslí jak je chytrý ale vypadá to že už degenerujeme, protože když někdy slyším mluvit člověka, který má titul před a titul za jménem tak doufám že neutekl CHocholouškovi.

0 0
možnosti

Na čem zakládáte svou víru, že zrovna v 4-5 generaci dna zmutuje a co tím přesně myslíte, molekulární genetika není úplně triviální obor, aby to šlo takto říci , jste nějaký genetický bilog, pokud ano,rád bych se o tomto od vás dozvěděl více.

1 0
možnosti

Pokud je největším problémem, to, že geneticky neupravení jedinci budou znevýhodnění, tak si myslím, že to není nic vážného, ostatní jmenované náboženství a fiolosofie(ideologie) mají na svědomý miliony mrtvých, takže nějaké znevýhodnění je proti tomu sranda.

0 0
možnosti

Genetická léčba a genetické ovlivňování už v podstatě existuje a nedá se zastavit, protože lidé sami ho budou žádat.

Když někomu lékaři nabídnou záchranu života genetickou manipulací, jen blázen odmítne.

Pravděpodobně to nebude konec civilizace, naopak, ale nějaké oběti, jako v každé evoluci, určitě budou.

0 0
možnosti

Aldous Huxley Konec civilizace.

1 0
možnosti

L32e77n98k83a 35N44o70v69á

4. 2. 2015 21:04

Já dělám jako Vy molekulární biologii, ale na rozdíl od Vás bych tenhle zákrok rozhodně nebagatelizovala. Už dnes se ví, že u dětí "ze zkumavky" dochází v embryonálním stádiu k ovlivnění epigenetické informace vlivem kultivačních médií. Jen se neví, jestli to do budoucna bude mít pozitivní vliv (větší variabilita v rámci populace) nebo negativní (např. větší pravděpodobnost vzniku určitých onemocnění atd.). Sám dobře víte, že to co funguje in vitro nemusí zákonitě fungovat in vivo. Nedávno byl na idnes dokonce odkaz na článek, kde se zjistilo, že rakovinné buňky jsou schopné si "opravit" své mitochondrie díky zdravým buňkám. Jedna hypotéza je, že jim je "kradou". Ačkoliv mitochondrie nejsou schopné fungovat per se mimo buňku, tak si troufáte tvrdit, že se o nich všechno ví? A že je naprosto bezpečné se pustit do takovéhle genové manipulace? Uvědomte si, že některé geny se mohou projevit až ob generaci nebo za několik generací a pak už je pozdě...

1 0
možnosti

Co lze udělat, člověk stejně jednoho dne udělá. Nakonec vždy záleží jen na morálce.

A nic jako "hraní si na Boha" neexistuje.

2 0
možnosti

Zase jeden krok tým  správnym smerom . Dnes trojrodičové dieťa , zajtra DollyBaby a pozajtra fabriky na výrobu milionov/ miliárd?/ mutantov podľa jedne šablony . A nakoniec treba nechať vymrieť miliardy zbytočných papuľnatých , premúdrelých homo sapiens. 

To sa musí dr. Mengele rehotať v hrobe.

3 2
možnosti

Ano, zato dnes je svět ideální, všichni jsou šťastní, zkrátka je tu ráj na Zemi, hm?

1 1
možnosti

Správná úvaha, postupem času bude lidstvo určitě takovouproblematiku muset řešit. Genetické vylepšování je v podstatě neustáletrvající proces od nepaměti, pouze se děl dosud vždy náhodně a vlivemprostředí, kdy byla každá změna průběžně automaticky testována přírodou, zdavede ke zlepšení životaschopnosti organismů nebo k jejich vymření. Nyní selidé dostávají do fáze, kdy bude tyto změny možno řídit cíleně a zavádět jemnohem vyšší rychlostí než to dělala příroda. A je to v pořádku, byla byhloupost této možnosti nevyužít, jen je skutečně třeba k tomu přistupovat s rozmyslem. A také samozřejmě se s touto možností musí smířit samilidé. Ono z hlediska biologie je celkem jedno, jestli si někdo necháudělat ještě jedno oko v zadní části hlavy, druhé srdce do zásoby,případně více pohlavních orgánů, ale zase proč bychom měli ze sebe hned dělatmonstra (a jako že by se hned pár takových našlo…). Těch pozitivních možnostívyužití je ale spousta. Představme si, že by nám dorůstali končetiny, o kterépřijdeme, orgány by se samy obnovovaly, rezistence proti virům a bakteriím,zabránění odumírání mozkových buněk, prodloužení věku až třeba na 120 let v plnémzdraví apod.

3 0
možnosti

J57a25r34a 62R94a60n85k

4. 2. 2015 21:01

Oldrichu, pokud jste se dival na BBC zpravy a videl decko, ktere nema sanci na zivot, jedna se skutecne o vyjimky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS