Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Marksová - Tominová mne poslední dobou znechutila jak zhodila paní Michalákovou. Buďto zná případ pouze povrchně, nebo vědomě škodí.

1 0
možnosti
VH

Já bych minimální mzdu vysvětlil bez ideologie grafy časového výoje minimální mzdy a nezaměstnanosti. Nepotvrdilo se z nich tvrzení o růstu nezaměstnanosti na růstu této mzdy. Spíše naopak. A je to taky logické, pracovní místa souvisí s koupěschopnosti.

0 0
možnosti
IH

Pro mě je rozhodující, že Marxová podle vlastních slov nedokázala žít v Anglii, vadila jí svobodná společnost.

Typická levicová extremistka, myslet si, že blahobyt se nemusí odpracovat, stačí jej nařídit.

3 0
možnosti
Foto

I85v72o 10C70i18l23i60c70h

30. 1. 2015 19:33

Tak pokud se jí zdála i Anglie příliš svobodná ...8-o

1 0
možnosti
PK

Pane Mazale, v minulosti jste měl některé dobré články - myslím tu část o ekonomice. Ale v poslední době Rv. Jen 2 poznámky:

- Syrizu nedoženeme, ta má minimální mzdu v r.2015 119 Kč/hod.

- naše minimální mzda cca 50 kaček je 4. nejnižší v EU - dokonce i Litva nám šlape na paty a nejen bratia ale i Honvédi či Polska jsou před námi. A z Bulharů ev. Rumunů si snad příklady brát nebudeme. tak hluboko jsme ještě neklesli.

Bylo by to na dlouhou diskuzi, ale na úroveň HDP máme velmi malé mzdy a ještě bychom je chtěli nejraději nezvyšovat, abychom byli konkurenceschopní, či  snižovat - především odvody. Nemám nic proti tomu aby si zaměstnanci platili plné zdravotní a sociální sami, ale pak by jejich mzdy mseli vypadat jinak.

2 0
možnosti
RG

Paní Marksová-Tominová si asi vzala za své heslo "Liberté, Egalité, Fraternité."

0 0
možnosti
JM

Zvýšení minimálních mezd se pravděpodobně projeví na mírném zvýšení cen. Na vině není současná vláda, ale minulé pravicové vlády, které minimální mzdu nezvyšovaly. Tím se minimální mzda dostala tak nízko, že byl mizivý rozdíl mezi lidmi kteří za ni pracovali a těmi, kdo raději nedělali nic. Navíc se minimální mzda stala tak nízkou, že z ní nebylo možné vyžít. Lidé pracovali, část výdajů pokrývali mzdou a zbytek jim doplácel stát. Pravicové vlády, které oficiálně byli proti přerozdělování, tak svou neschopností způsobili zvýšení počtu lidí závislých na dávkách od státu. Každý pravičák a liberál by měl podporovat takovou výši minimální mzdy, která by umožnila normální rodině se 2 dětmi žít bez doplatků nebo příplatků na ubytování. Není přece možné tvrdit, že jsem proti přerozdělování a zároveň svou politikou držet lidi na sociálních dávkách.

1 4
možnosti
Foto

Každý kdo trochu chápe jak funguje trh, by měl být proti jakékoliv regulaci trhu, tedy i proti jakékoliv arbitrárně stanovované mzdě.

7 1
možnosti
RV

R81a21d66e78k 57V47e97b61e15r

30. 1. 2015 16:35

Vytesat na úřad vlády, parlament a hrad! Jsme šťastná země. Bohatství se rodí rozhodnutím vlády!! Blbý je, že si to někteří lidé ve vedení státu opravdu myslí.

8 1
možnosti
MC

Co Čech to populista. Svazačka Marksová -Tominová se nám proto tolik líbí. Jo utáhnout nám opasky to bychom opět se soudružkou Ilonou Švihlíkovou a s rudými odboráři vyrazili na náměstí. Řekové se mají co učit. Pryč s Klausem. Vyčůraní na hrad: Veleba, Zavadil. Falbr a další.

5 0
možnosti
Foto

Cituji vás:  Jen pro pořádek, nejsem proti tomu, aby minimální mzda v nějakých rozumných mezích rostla, ale rozhodně se z ní nesmí dělat politická hračka.

Co je to rozumná mez.  Není to ta co prosazuje paní Marksová?  Nebo je to ta co si myslíte vy?

Budu vás trošku parafrázovat.  Nejsem proti tomu aby se trochu loupilo (danilo), trochu vraždilo (válčilo), ale v nějakých rozumných mezích.  

Myslím si že pro loupeže, vraždy a ty věci o kterých hovoříte neexistuje žádná rozumná mez.

5 5
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.