Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evidentně diskutující soudí společnost v Maďarsku dle společnosti v Čechách. V Maďarsku je integrace Romů  docela jinde a existuje i movitá vrstva Romů.

Romská kultura je brána jako součást kultury maďarské - počtěte si jen knížky maďarských klasiků, Jókaiho například, nebo spomeňme tzv. cikánskou muziku - nedílnou součást turistického folklóru.

Bída maďarských Romů je ve veliké míře postkomunistická, do té doby ač se problémům úplně nevyhnuli, žili vcelku běžným životem.

Důvod chudoby v Maďarsku je složitý problém, nemyslím, že takovéto "gesta" v řešení pomůžou.

0 0
možnosti

Nejsem s Vámi v rozporu, ale vlastně říkáte, že romský problém je neřešitelný a bude narůstat. Tak jak tohoto etnika bude přibývat. I když zrušíte dávky, tak porodnost nepoklesne. Jiná mentalita, jiný systém hodnot. Někteří lidé jsou názoru a asi moc jich není, že jediná cesta je přes vzdělání. Ale zatímní výsledky jsou velmi chabé.

0 0
možnosti

A77d39a49m 23S88t94a93v91a

26. 8. 2014 13:42

"..... Romy není mezi podnikateli na trhu práce zrovna velká rvačka...": Já myslím, kdyby Pracovní úřad nasadil na  každé romské pracoviště dohled, který by dbal na odváděnou práci i její kvalitu, furt by to vyšlo nesrovnatelně laciněji, než jim vyplácet dávky.

0 0
možnosti

Orbán jenom potřebuje hlasy voličů Jobbiku, to je významné těžiště jeho politické práce. Otázka je, jestli v tom úkroku ostře doprava neuskočí mimo normální politickou kulturu.

2 0
možnosti

ale těch 10 milionů Romů ho volit nebude ;-)

1 0
možnosti

To bude mit uspech. Vyhodit z prace cloveka, ktery ji delat chce a dat tam nekoho, kdo ji delat nechce.

8 0
možnosti

A48d25a91m 78S72t98a38v86a

26. 8. 2014 13:43

..a oni přistěhovalci v HU mají volební právo? Jinak to nedává smysl...

0 0
možnosti

to není namířeno proti vitmamcům, ukrajincům...ale proti afričanům, zde bude pracovní uplatnění nemlich stejné jako u těch cigánů, ale ti cigáni většinou aspoň znají jazyk země, kde žijí

1 0
možnosti
Foto

Pokud si tady nějaký cizinec dokáže najít práci a chce ji dělat, tak nevidím důvod mu v tom bránit. V takovém případě je mi jedno, odkud je.

4 0
možnosti
Foto

Jen mi není jasné, jak to chce udělat ve skutečnosti.

1 0
možnosti

Jednoduše. Zakázat zaměstnávání cizinců, vydávání pracovních víz. A naopak omezit vyplácení dávek. Případně udělit firmě, která zaměstná člověka, který byl předtím dlouhodobě na podpoře, nějakou podporu, třeba formou úlevy na daních.

0 0
možnosti

V Maďarsku žijí samí Romové?

1 0
možnosti

J13a25n 36H63a88v29l95i30n50a

26. 8. 2014 10:26

to jste asi nepochopil, o cem je rec......nikdo nechce nikoho vyhanet, to za prve a za druhe se jedna o imigranty mimo EU potazmo Evropu.....s tim nemam problem....a nemel bych problem ani s pracovnim taborem jako za prvni republiky v dobe krize....chce penize od statu? Tak zitra nastup tam a tam

0 0
možnosti
Foto

Ekonomická migrace existovala vždy. Nemůžeme Evropu prostě oplotit a říct "nikdo nesmí dovnitř".

2 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.