Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

stát (obce) takto umožnil zbohatnout statisícům nájemníků, kterým v 90. letech rozdával jejich byty za 10-20% tehdejší tržní hodnoty. Že vám to trhá žíly jenom v případě Bakaly?

0 6
možnosti

Protože, pane Drásale, většinou nakupovali ti, co v bytech bydleli a na spekulativní nákupy neměli.

2 0
možnosti
VH

Víte, co jsou procenta? Že tady s nimi tak házíte? Jaká byla tržní cena bytů před čtvrt stoletím? V době téměř nulové činže?

  Nám nabízeli prodej domu (ony se v 90. letech byty prakticky neprodávaly, vždy celý dů) za něco přes sedm miliónů. Třicet bytů 22 ÷ 55 m2.  Tedy asi 6000 za metr starého, neudržovaného baráku.  To už tenkrát mel metr čtvereční tržní cenu třicet až šedesát tisíc? Žvanile.

0 0
možnosti
KN

Žvaníte o něčem o čem nemáte ani ánung(die Ahnung-pro jazykové puristy). Před vznikem zákona o vlastnictví č.72/1994 Sb., bylo možné koupit byt tzv.státní podle

Vyhlášky federálního ministerstva financí 47/1978 Sb. Kdybyste si ji nastudoval, tak byste zjistil, že byt 1.kategorie se prodával za 2000 Kčs/m2. Při tehdejší platové úrovni cca 2500-3000 Kčs,Kč hrubého, ale také s vnitřním dluhem ze zanedbané údržby bytu i činžovního domu. Pevně stanovená cena mohla být snížena při splnění určitých podmínek, ale nijak závratně. Je fakt, že Česká státní spořitelna vám byla povinna(pokud jste prošel bonitním auditem) půjčit na úrok 2,7 %, ovšem v době kdy začínalo být jasné, že tzv.sociální jistoty, zejména stabilita zaměstnání se začne vytrácet, byla půjčka řádově ve výši statisíc Kčs,Kč (zhruba stejné peníze stál tehdy Favorit 135) krokem pro dobrodruhy, zejména, byla-li na nich závislá rodina. A navíc v situaci,kdy holý nájem ve třípokojovém bytě se slevou na 2 děti mě přišel na 120 Kčs,Kč měsíčně. Tak jaká asi byla tržní cena za těchto podmínek? Do koupě se nikdo nehnal, proč asi, když dle doby vydání vyhlášky je zřejmé, že i za socíku jste si byt mohl koupit, ale proč by to někdo dělal, že? A kde není poptávka, tak TRŽNÍ CENA je NULOVÁ nevážený pane. A v tom bytě jsem bydlel a ne abych s ním spekuloval. Tak proto nám ta Bakalova sviňárna trhá žíly, víme?;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.