Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můžete mi prosím objasnit větu, že "koruna bude moct jít zase nahoru" ? Tzn. že ty devizové rezervy se prodají a Singerem natištěné koruny se škrtnou ?

0 0
možnosti
Foto

Důvody, pane Mazale, byly úplně jiné, a rozhodně nebyly makroekonomické. Skoro bych řekl, že guvernér ČNB Singer byl přistižen s krabicí od vína plnou peněz - o kterých samozřejmě nevěděl. Jak jinak. Opatření ČNB bude mít dopad takový, že veškeré úspory obyvatelstva násilím sníží o 10 - 15 %

Domněnka, že donutí domácnosti investovat, je z říše Sci-fi. Domácnosti se většinově snaží přežít od výplaty k výplatě a vůbec neinvestují, protože netuší, co to je.

A snaha donutit malé ekonomické jednotky, domácnosti, je ze stejné sluje. Poslední zoufalá snaha, aby kupovaly zboží, které nepotřebují. A nejlépe: vezměte si půjčku s lichvářským úrokem 32 % (exekutor vám to pak spočte), protože tu věc „potřebujete“.

1 0
možnosti
PK

Asi lidé víc nakoupí, dočasně, ale například u elektroniky, textilu aj. na tom nejvíce vydělá kromě bank Čína, Bangladéš, něco firmy kolem nákupu.  Řadu sortimentů nejde substituovat českou produkcí, možná česnek. Ale ani potraviny nejsou jednoduché - dnes je to proti minulosti daleko více o objemech, nákladech, celoroční nabídce.

1 0
možnosti
PK

P33a67v52e90l 63K86u62r65a29l

13. 11. 2013 23:12

Co je nejsměšnějí je že na tom Čína a Bangladéš nevydělají... oni dostanou stejně dolarů bez ohledu na to jak špatné máme my ceny... oni je měnit kvůli naší bance nebudou.

0 0
možnosti
Foto

L71u21b30o22š 35H23e47r87o

13. 11. 2013 16:41

Opravdu trefné , díky.;-D

0 0
možnosti
JT

Ja to taky nejak nechapu. Lidi, co maji vic volnych penez za ne nakoupi svycarske franky. Neni mi jasne, jak tim podpori nasi ekonomiku.

0 0
možnosti
Foto

Ale ti majetní to udělali už dávno. Teď jde o to, že ČNB vytiskla nové nekryté bankovky a nakoupila za ně stejně nekrytá Eura, čímž umenšila nejen úspory jedinců, ale i ty, kteří žijí z ruky do huby. Už nebudou mít na celý bochník chleba, ale na menší kousek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.