Zeman ten Peroutkův článek nenajde ani za milion

25. 06. 2015 16:03:00
Ovčáček už hledání očividně vzdal, ale Zeman má pocit, že se ještě dostatečně neztrapnil, takže vyhlásil odměnu. Obávám se ale, že dotyčný článek se objeví jen v případě, že ho někdo ze Zemanova okolí napíše sám...

Projít archiv Přítomnosti přitom byl asi sotva problém. Jiní to stihli dávno před Ovčáčkem a inkriminovaný článek nenašli. Ovšem na Sahaře dřív napadne sníh, než by se prezident někomu omluvil. Co má takovéhle teatrální gesto s odměnou dokázat? Co neexistuje, to samozřejmě nelze najít, ať bude nálezné jakékoliv. Na druhou stranu aspoň Zeman nezchudne, jelikož stejně nikomu nebude muset nic platit.

Je s podivem, s jakou úporností Hrad nebohého Peroutku napadá. Když to nešlo přes "Gentlemana", tak se aspoň vytasili s několika jinými články z doby Protektorátu nebo těsně před jeho vyhlášením, které měly "dokázat", že peroutka měl nacisty rád. Ovčáček přitom použil osvědčenou techniku - vytrhl z článků několik výroků, které se mu líbily, zatímco o pasážích vyvracejících jeho tvrzení cudně pomlčel. Zkrátka skutečný to reprezentant Haló novin.

Já bych ovšem na Zemanově místě udělal něco trochu jiného - vyhlásil bych odměnu pro člověka, který najde Mynářovu bezpečnostní prověrku nebo opravdové majetkové přiznání. Myslím, že tyto dokumenty by byly mnohem zajímavější, než nějaký fiktivní Peroutkův článek. Místo zkoumání Peroutkovy minulosti bych Zemanovi doporučil spíš zkoumat Mynářovu současnost. Jinak by si ještě mohl někdo myslet, že se na Hradě nepokrytě vysmívají občanům.

Nicméně pokud umíte dobře zacházet třeba s photoshopem, tak máte možnost si teď přijít na nějakou tu korunu. Ovčáček jistě nebude zkoumat, jestli je přinesený článek pravý nebo falešný, hlavně že bude. A možná šťastného "nálezce" bude čekat i nějaké to státní vyznamenání...

Autor: Oldřich Mazal | čtvrtek 25.6.2015 16:03 | karma článku: 35.89 | přečteno: 2139x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 491 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 649 | Diskuse
Počet článků 307 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2386
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...